ترانشیپ کالا: صفر تا صد

ترانشیپ یا Tranship روشی متفاوت و ۲ مرحله ای در حمل و نقل بین المللی است.

اگر به دنبال شرکت خدمات ترانشیپ معتبر هستید یا می‌خواهید از صفر تا صد ترانشیپ کالا مطلع شوید در ادامه صفحه همراه ما باشید.

استعلام نرخ
ترانشیپ

+2000

سفارش

+156

مشتری

4

خط دریایی

127

کشور مقصد

شرکت نیک‌پاد، یکی از معتبرترین شرکت های ترانشیپ است و در پروسه صفر تا صد ترانشیپ به شما کمک می‌کند.

اگر امکان ارسال مستقیم کالای شما به کشور مقصد وجود نداشته باشد، می‌توانید از خدمات ترانشیپ استفاده کنید و شرکت نیک‌پاد با تجربه چندین‌ساله و اعتبار بین‌المللی در ترانشیپ در کنار شما است.

مشاوره
ماهیت ترانشیپ

ماهیت ترانشیپ

با بررسی ماهیت ترانشیپ شما با زیر و بم این روش آشنا می‌شوید و می‌توانید از آن در تجارت خود استفاده کنید.

ما در این بخش به ۳ مورد اصلی اشکال ترانشیپ در حمل و نقل می‌پردازیم:

  • ترانشیپ در حمل و نقل دریایی
  • ترانشیپ در حمل و نقل زمینی
  • ترانشیپ در حمل و نقل هوایی

ترانشیپ در حمل و نقل دریایی

اگر بخواهیم ترانشیپ را به زبان کاملا ساده معرفی نماییم، باید بگوییم که ترانشیپ به حالتی از حمل و نقل بین‌المللی گفته می‌­شود که مرسوله از مبدا به مقصد میانی حمل شده و سپس از مقصد میانی به مقصد نهایی منتقل می‌­گردد، مشروط به آن که در مقصد میانی، مرسوله از وسیله نقلیه ابتدایی تخلیه و بر وسیله نقلیه ثانویه بارگیری شود.

ترانشیپ در حمل و نقل دریایی

پس همان­گونه که مشاهده می‌­شود، ترانشیپ نوعی از حمل و نقل بین‌­المللی کالا و مرسولات است که به صورت غیرمستقیم جریان داشته و کالا با واسطه در نقطه میانی، بین مبدا تا مقصد نهایی انتقال می‌­یابد و همچنین در این فرآیند انتقال، از حداقل دو وسیله نقلیه استفاده می‌­شود.

با توجه به تعریفی که اشاره شد، به دست می‌­آید که اولا مرسوله نباید مستقیما بین مبدا تا مقصد منتقل شود و ثانیا ضرورتا باید جابه‌­جایی بین وسایل نقلیه صورت پذیرد.

به همین سبب نیز از روش ترانشیپ در مواقعی که به دلایل مختلف همچون تحریم بودن کشور مقصد امکان ورود وسیله نقلیه اولیه به آن وجود ندارد استفاده می‌­شود.

ترانشیپ همچنین برای انتقال مرسولات بین کشورهایی که مسیر مستقیم بین­ آن‌­ها وجود نداشته باشد نیز گزینه مناسبی است. طبیعتا وسایل نقلیه می‌­تواند از نوع واحد و یا انواع واحد باشد.

برای مثال ممکن است که در نقطه مبدا مرسوله از یک کشتی تخلیه و بر کشتی دیگر بارگیری شود و یا آن که از کشتی تخلیه و بر هواپیما بارگیری شود.

وضعیت دیگری که استفاده از روش ترانشیپ را مناسب می‌­سازد، حالتی است که مرسولات کوچک در مقصد میانی تجمیع شده و در قالب مرسوله بزرگ‌­تری به کشور مقصد نهایی انتقال می‌­یابند، در این حالت هزینه‌­های حمل و نقل تقلیل یافته و برای تجاری که محموله آن‌­ها از نوع حجیم نباشد گزینه مناسبی را می‌­سازد.

ترانشیپ کالا به دلیل آن که کشور مبدا و مقصد را با کشور میانی از هم جدا ساخته و نیز وسیله نقلیه را تغییر می‌دهد، با توجه به قوانین گمرکی و ممنوعیت‌­های ملی و بین‌المللی که بر سر راه حمل برخی از مرسولات قرار دارد، ممکن است تنها گزینه قابل دسترس تجار باشد.

استفاده از روش ترانشیپ در حمل و نقل دریایی بسیار رایج و مورد توجه تجار است.

در ترانشیپ دریایی، آنچه که اتفاق می‌افتد عبارت است از بارگیری مرسوله در کشور مبدا بر روی کشتی اولیه، حمل مرسوله تا بندر واسطه یا نقطه واسطه که ممکن است حتی بر روی آب باشد، انتقال مرسوله از کشتی اول به کشتی دوم و حمل مرسوله به وسیله کشتی دوم تا مقصد نهایی.

ترانشیپ دریایی به ویژه برای کشتی‌­هایی که حمل کانتینری دارند بسیار رایج است. این روش همچنین برای انتقال مرسولات بین مقاصد دور و نیز مقاصدی که از مسیرهای اصلی حمل و نقل خارج بوده و نیاز به تغییر مسیر حرکتی دارند اتفاق می‌افتد.

به عنوان مثال در تجارت بین آسیا-‌خاورمیانه-‌اروپا از روش ترانشیپ بیش از روش حمل و نقل مستقیم استفاده می‌شود.

نقاط ترانشیپ دریایی را می‌­توان به عنوان نقاطی که مسیر حرکتی شرق به غرب را به مسیر حرکتی شمال به جنوب تغییر می‌­دهد نیز در نظر بگیریم.

همچنین باید اشاره کنیم که هر چه سهم یک بندر از حمل و نقل بین‌­المللی در منطقه بیشتر باشد، احتمال آن که میزبان ترانشیپ قرار گیرد نیز بیشتر خواهد بود.

به نحوی که بیان می‌­شود بنادر با میزان حمل و نقل کمتر از 25 درصد معمولا موضوع ترانشیپ قرار نمی­‌گیرند حال آن که بنادر با میزان حمل و نقل بالای 75 درصد، به عنوان مناطق بالقوه برای ترانشیپ دریایی هستند.

ترانشیپ در حمل و نقل زمینی

از آن جا که ترانشیپ با تغییر وسیله نقلیه در مقصد میانی همراه است و نیز ضرورت دارد که مرسوله در نقطه میانی توسط گمرکات ثبت شود، محتمل است که برای روش حمل و نقل زمینی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

ترانشیپ در حمل و نقل زمینی

اما باید اشاره کنیم که استفاده از ترانشیپ در حمل و نقل دریایی به عنوان یک روش مرسوم شناخته می­‌شود و استفاده از حمل و نقل زمینی در ترانشیپ بیشتر به این معناست که مرسوله پس از حمل از کشور مبدا تا کشور میانی که به طریق دریایی انجام شده بود، در کشور واسطه یا میانی از طریق زمینی از گمرک ورودی تا گمرک خروجی حمل شده و سپس در گمرک خروجی بر روی عرشه کشتی دوم بارگیری انجام گرفته و حمل تا کشور مقصد نهایی صورت پذیرد.

پس همانگونه که مشاهده می‌­شود ممکن است که از حمل و نقل زمینی نیز در فرآیند فرانشیپ استفاده شود، اما هدف از آن عبارت خواهد بود از تغییر بندر و ادامه مسیر حرکت کشتی.

ترانشیپ در حمل و نقل هوایی

تغییر وسیله نقلیه از کشتی به هواپیما یا بالعکس، در ترانشیپ اقدامی مرسوم است.

در این حالت ممکن است که استفاده از هواپیما برای انتقال داخلی مرسوله در کشور واسطه باشد، به نحوی که کالا به طریق دریایی از کشور مبدا تا کشور میانی حمل شده، در کشور واسطه به طریق هوایی از گمرک ورودی تا گمرک خروجی انتقال داده شده و سپس ادامه مسیر انتقال از کشور واسطه تا کشور مقصد نهایی به طریق دریایی صورت پذیرد.

ترانشیپ در حمل و نقل هوایی

همچنین محتمل است که بخشی از مسیر به طریق دریایی صورت گرفته و بخشی از آن به صورت هوایی ادامه یابد.

در این حالت باید اشاره کنیم که از اصطلاح حمل و نقل ترکیبی استفاده می‌­شود و ترانشیپ اصطلاح مناسبی برای این حالت نیست.

اما ممکن است که مرسوله به طریق هوایی از کشور مبدا تا کشور واسطه انتقال داده شده و در کشور واسطه از هواپیمای اول تخلیه و بر روی هواپیما ثانویه بارگیری شده و ادامه جریان ارسال کالا به وسیله هواپیما دوم صورت گیرد.

در هر حال باید در نظر داشت که اصطلاح ترانشیپ در حمل و نقل دریایی بین‌المللی است که اصطلاحی آشنا است و حتی مراکز مهم ترانشیپ بین‌­المللی نیز شامل بنادر متعدد است.

اهمیت ترانشیپ

اهمیت ترانشیپ

باید بدانیم که استفاده از ترانشیپ گاهی یک انتخاب است و گاهی بهترین روش حمل را برای ما می‌­سازد و در نتیجه ناگزیر از انتخاب آن هستیم.

به همین جهت شما باید با اهمیت ترانشیپ جداگانه در

  • صادرات
    واردات

آشنا شوید.

به عبارت دیگر به دلیل تغییری که در وسیله نقلیه در کشور میانی اتفاق می‌افتد، ممکن است که استفاده از روش ترانشیپ برای کاهش هزینه حمل و نقل بین‌­المللی انجام شود.

این موضوع به ویژه برای مرسولاتی که به حجم یک کشتی کامل نیستند صحت دارد که در نتیجه مالکین مرسولات مختلف می‌­توانند هزینه نهایی حمل و نقل را با هم شریک شده و هر کدام سهم کم­تری پرداخت نمایند.

یا ممکن است که هیچ مسیر مستقیم حمل و نقلی بین کشور مبدا و مقصد وجود نداشته باشد و متصدی حمل ناگزیر باشد که در کشور میانی مرسوله را از وسیله نقلیه اولیه به ثانویه انتقال دهد.

این روش حمل و نقل به ویژه برای ایجاد ارتباط بین کشورهایی که به دلایل سیاسی یا تجاری امکان ارتباط مستقیم ندارند، برای مثال به دلیل تحریم‌­ها نمی‌­توانند با هم مراوده تجاری داشته باشد، گزینه مناسب و شاید حتی تنها گزینه در دسترس باشد.

با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، اهمیت ترانشیپ با احتساب آن که در مقام وارد کننده مرسوله باشیم یا صادرکننده آن، توضیح خواهیم داد.

اهمیت ترانشیپ در صادرات

زمانی که در مقام صادرکننده کالا و مرسوله قرار داریم و تعهد به تحویل مرسوله در مقصد نهایی بر عهده ما نهاده شده است، دو رکن اصلی که برای ما موضوعیت خواهد داشت عبارت است از تحویل سالم و به موقع مرسوله و تحویل مرسوله با کمترین هزینه ممکن.

به عبارت دیگر در این حالت که مسئولیت تحویل نهایی با ما است، تا زمانی که مرسوله را به گیرنده تحویل نداده باشیم، ریسک تحویل به عهده ما قرار دارد.

اهمیت ترانشیپ در صادرات

پس اگر بنا به دلایل مختلف اعم از طبیعی، انسانی، مقررات گمرکی یا هر موضوع دیگری تحویل مرسوله در زمان مقرر و با کیفیت مقرر صورت نگیرد، نقض تعهد از سمت ما صورت گرفته است و باید از عهده خسارات آن برآییم.

نکته دیگری که وجود دارد شامل پرداخت هزینه­‌های حمل است. هزینه حمل و نقل در تجارت بین‌­الملل گاه حتی از قیمت اصلی مرسوله نیز پیشی می­‌گیرد، در نتیجه هر چه هزینه حملی که به عنوان صادر‌کننده می‌­پردازیم بیشتر باشد، سود نهایی ما کاهش خواهد یافت، پس طبیعی است که به دنبال روش حمل ارزان‌­تر باشیم.

به هر دو دلیل ارائه شد، بسیار محتمل است که استفاده از روش ترانشیپ برای حمل کالا از نظر صادر‌کنندگان روش مناسب‌­تری باشد.

برای مثال ممکن است که بتوانیم مرسوله را در کشور مقصد با مرسولات دیگر ادغام کرده و در نتیجه در هزینه نهایی حمل و نقل صرفه‌­جویی نماییم.

و یا آن که به کمک تغییر در وسیله نقلیه و کشور متبوع کشتی ثانویه، بتوانیم از محدودیت‌­ها و ممنوعیت‌­های حمل کالا و مرسوله اعم از قوانین گمرکی یا ممنوعیت‌­های ملی و بین­‌المللی دوری کرده و در نتیجه تعهد به تحویل نهایی را به نحو موثری به عمل آوریم.

اهمیت ترانشیپ در واردات

تجاری که قصد واردات کالا به کشور را دارند، به ویژه چنانچه محموله وارداتی در ابعاد حجیم نباشد و نیازی به اجاره کامل کشتی نداشته باشند یا کشور مبدا صادر‌کننده تا کشور مقصد مسیر مستقیمی نداشته باشد، بسیار محتمل است که از روش ترانشیپ استفاده نمایند.

اهمیت ترانشیپ در واردات

در روش ترانشیپ، از آنجا که وسیله حمل و نقل تغییر می‌­کند،

  1. اولا می‌­توان از وسایل حمل و نقلی که در کشور مقصد مناسب­‌تر باشند، برای مثال امکان پهلوگیری و تخلیه داشته باشند استفاده کرد،
  2. ثانیا می‌­توان با وسیله نقلیه کشوری واردات به کشور مقصد نهایی را انجام داد که ممنوعیت تجارت بین آن‌ها نباشد و اتفاقا از تسهیلات تجاری برخوردار باشند.

در واقع وارد‌کننده کالا با توجه به عوامل مختلفی که مهم‌­ترین آ‌ن‌­ها زمان دریافت مرسوله، هزینه دریافت مرسوله و امنیت دریافت مرسوله است، ممکن است که استفاده از روش ترانشیپ را گزینه مناسبی تلقی نماید.

البته صرف نظر از مواقعی که ممکن است ترانشیپ تنها گزینه­‌ای باشد که در اختیار وارد‌کننده قرار دارد.

در هر حال چنانچه بنا به دلایل مختلف اعلام شده، تاجر وارد‌کننده تصمیم بگیرد یا ناگزیر شود که از روش ترانشیپ استفاده نماید، تسهیلات این روش به وی اعطا خواهد شد.

کاربرد های ترانشیپ

کاربردهای ترانشیپ

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چرا به جای انتخاب یک روش حمل و نقل و یک پروسه ساده باید به خودمان زحمت ترانشیپ را بدهیم؟

در پاسخ باید گفت کاربردهای ترانشیپ که در این فصل با آن آشنا می‌شویم شامل دو مورد زیر است:

  • کالاهای دو یا چند مقصدی
  • تغییر وسیله نقلیه یا حمل ترکیبی

کالاهای دو یا چند مقصدی

وضعیتی که صادر‌کننده محصولات خود را به مشتریان مختلف از کشورهای مختلف فروخته باشد در تجارت بین‌­المللی موضوعی کاملا روتین است. به نحوی که مبدا مرسولات یک کشور واحد است اما مقصد نهایی آن‌­ها یکسان نیست.

این حالت به ویژه برای فروشگاه­‌های بین‌­المللی اینترنتی همچون آمازون بسیار رایج هستند.

در چنین حالت‌­هایی چنانچه امکان ارسال مستقیم کالا وجود نداشته باشد، استفاده از خدمات ترانشیپ کاملا گزینه مناسبی خواهد بود.

کالاهای دو یا چند مقصدی

برای مثال حمل و نقل مستقیم بین کشور مبدا و کشور مقصد در جریان نباشد، اعم از آن که مسیر حمل و نقل مستقیم بین آن‌­ها وجود نداشته باشد و یا هزینه حمل و نقل مستقیم گران بوده و وسایل نقلیه متعدد بین دو مسیر در حرکت نباشد، می‌­توان از حمل و نقل غیرمستقیم استفاده کرد.

همچنین ممکن است که بین کشور مبدا و کشورهای مقصد متعدد، یک کشور واسطه‌­ای وجود داشته باشد که اتفاقا با کشورهای مقصد نهایی مراوده تجاری داشته باشد، در این صورت نیز طبیعی می‌­نماید که به جای حمل و نقل مستقیم از روش ترانشیپ استفاده شود.

به عبارت دیگر روش ترانشیپ به دلیل آن که مسیرهای حمل و نقل را به هم متصل می‌سازد، برای انتقال مرسولاتی که چند مقصد متفاوت دارند گزینه مناسبی است.

بنادر واسطه که در مناطق تلاقی مسیرهای انتقال قرار داشته و اتفاقا ترافیک حمل و نقل قابل توجهی هم دارند، نه تنها مدت زمان نهایی حمل و نقل مرسوله را کاهش می­دهند بلکه هزینه نهایی حمل و نقل را نیز به صرفه‌­تر می­‌سازد.

پس همان­گونه که مشاهده می­‌شود برای انتقال مرسولاتی که از یک کشور مبدا واحد به مقصدهای مختلف فرستاده می‌­شود، استفاده از روش ترانشیپ نسبت به روش حمل و نقل مستقیم، به صرفه‌­تر، امن­‌تر سریع‌­تر خواهد بود، نکات مثبتی که ترانشیپ را نسبت به حمل مستقیم برای هر دو خریدار و فروشنده جذاب‌­تر می‌­سازد.

تغییر وسیله نقلیه (حمل ترکیبی)

تجارت حوزه­‌ای است که از دو نکته طلایی سرعت و سود تبعیت می‌­کند. پس طبیعی است که در بخش‌­های مختلف مرتبط با تجارت، از روش­‌هایی استفاده شود که تا حد امکان دامنه سود را افزایش داده و سرعت اجرای رابطه تجاری را نیز بهبود بخشد.

تغییر وسیله نقلیه (حمل ترکیبی)

تغییر وسیله نقلیه در کشور واسطه، یعنی اتفاقی که در روش ترانشیپ می‌­افتد، برای دوری کردن از بسیاری از پیچیدگی‌­های سیاسی، اقتصادی و قانونی موثر است به نحوی که به هر دو وارد‌کننده و صادر‌کننده کمک می‌­کند که

  1. اولا از محدودیت‌­های قانونی احتمالی همچون تحریم‌­ها یا رابطه بد تجاری بین دو کشور دوری کنند
  2. و ثانیا هزینه حمل و نقل و سرعت در حمل و نقل را در مواقع متعددی افزایش دهند.

به عبارت ساده‌­تر، حمل و نقل مستقیم لزوما همیشه بهترین انتخاب نیست بلکه ممکن است که تغییر وسیله نقلیه برای حفظ امنیت و سلامت مرسوله ما و نیز بهبود سرعت و هزینه نهایی حمل و نقل مناسب‌­تر باشد.

معایب و مزایا ترانشیپ

مزایا و معایب ترانشیپ

اگر بپرسید مزایای ترانشیپ چیست که بتواند آن را از دیگر روش‌­های حمل و نقل متمایز سازد و ما را در انتخاب آن کمک کند؟ در جواب می‌گوییم:

  • کاهش هزینه نهایی حمل و نقل مرسوله
  • دوری کردن از محدودیت‌های کشور مقصد
  • ایجاد ارتباط بین کشورهایی که مسیر حمل و نقل مستقیم بین آن‌ها وجود ندارد
  • پرهیز از تحریم‌ها و ممنوعیت‌های بین‌المللی

در مقابل این روش معایبی هم برای صاحبین کسب  و کار به دنبال دارد که در این فصل معرفی می‌شوند.

مزایا

از جمله مهم‌­ترین مزایای ترانشیپ باید به موارد ذیل اشاره کنیم:

کاهش هزینه نهایی حمل و نقل مرسوله

به کمک روش ترانشیپ می‌­توان مرسولات کوچک را با هم ترکیب کرده و در قالب یک مرسوله بزرگ‌­تر انتقال داد که در نتیجه هزینه نهایی حمل و نقل را بین مالکان بیشتری توزیع کرده و صرفه اقتصادی آن را افزایش می‌­دهد.

دوری کردن از محدودیت‌­های کشور مقصد

ممکن است که کشور مقصد برای پهلوگیری و تخلیه مرسوله از کشتی اولیه که از کشور مبدا حرکت کرده است تجهیزات و امکانات کافی نداشته باشد که در این صورت می‌­توان به کمک روش ترانشیپ از این محدودیت‌­ها دوری کرد.

ایجاد ارتباط بین کشورهایی که مسیر حمل و نقل مستقیم بین آن‌­ها وجود ندارد

بسیار محتمل است که بین کشور مبدا تا مقصد یک مسیر حمل و نقل مستقیم وجود نداشته باشد که در این صورت با واسطه گرفتن یک کشور میانی، می‌­توان بین آن دو کشور ارتباط ایجاد نمود.

پرهیز از تحریم‌ها و ممنوعیت‌­های بین‌­المللی

در روابط پیچیده حال حاضر، بسیاری از کشورها اجازه ایجاد روابط تجاری آزاد را به واسطه ممنوعیت­‌ها سیاسی ندارند.

در این حالت استفاده از روش ترانشیپ و تغییر وسیله نقلیه در کشور میانی که نقش واسطه کشور مبدا و مقصد را بازی می‌­کند، می‌­تواند ممنوعیت فی‌­مابین را مرتفع سازد.

مزایا و معایب ترانشیپ

معایب

با وجود آن که استفاده از روش ترانشیپ برای انتقال کالا و مرسوله از یک کشور به کشوری دیگر، برخی مواقع تنها گزینه در دسترس است و در بسیاری از مواقع نیز اثرات مثبت زیادی دارد، اما نباید تصور کنیم که هیچ چالش یا نکته منفی نمی‌­توان برای آن یافت.

  1. در واقع باید اشاره کنیم که در روش ترانشیپ، به دلیل آن که اولا تشریفات گمرکی باید در کشور واسطه نیز انجام شود و نیز تخلیه مرسوله از وسیله نقلیه اولیه و بارگیری مجدد آن به وسیله نقلیه ثانویه صورت می‌­پذیرد، بدیهی می‌­نماید که مدت زمان نهایی حمل و نقل نسبت به حالتی که مرسوله را مستقیما از مبدا تا مقصد حمل کرده باشیم، افزایش می‌­یابد.
  2. همچنین دانستیم که در ترانشیپ مسیر حمل و نقل تغییر کرده و در نتیجه مستقیم‌­ترین مسیر در دسترس ممکن است که استفاده نشود، پس طبیعی است که هر چه مسیری که انتخاب کرده‌­ایم طولانی‌­تر باشد، مدت زمانی که حمل نهایی مرسوله به طول خواهد انجامید نیز طولانی‌­تر خواهد بود.
  3. نکته دیگری که باید اشاره کنیم دشواری رهگیری مرسولات در حمل و نقل از نوع ترانشیپ است، زیرا مرسوله یک بار در نقطه میانی تخلیه و بارگیری مجدد می­‌شود که در نتیجه طبیعی است که رهگیری آن با دشواری‌­هایی همراه باشد.
  4. از دیگر چالش­‌های این روش باید به لزوم تبعیت از قوانین گمرکی کشور واسطه یاد کنیم، لازم است که بدانیم که قوانین گمرکی در هر کشور با کشور دیگر متفاوت است که هم شامل محدودیت‌­ها و ممنوعیت‌­های واردات و صادرات است، هم شامل پرداخت هزینه ترخیص از گمرکات بوده و نیز به تشریفات اداری و اسناد و مدارک جهت ترخیص باز می‌­گردد که کلیه این موارد دشواری‌­های خاص خود را به همراه خواهد داشت.
تفاوت ترانزیت و ترانشیپ

تفاوت ترانزیت و ترانشیپ

ترانزیت نیز همچون ترانشیپ یکی از اصطلاحاتی است که در تجارت و حمل و نقل بین‌المللی کالا و مرسولات بسیار مورد استفاده قرار می‌­گیرد و ممکن است که بین تعریف آن دو دچار اشتباه شده و آن‌­ها را با هم یکسان بپنداریم.

در این فصل متوجه می‌شویم بین اصطلاح ترانزیت و ترانشیپ تفاوت کامل وجود داشته و با دو مفهوم کاملا مجزا از هم مواجه هستیم.

برخلاف ترانشیپ که به نوعی از حمل و نقل بین‌­المللی مرسوله گفته می‌­شود که کالا از کشور مبدا تا کشور واسطه انتقال یافته، در کشور واسطه تشریفات گمرکی آن انجام شده و به گمرک کشور واسطه معرفی می­‌شود، از وسیله نقلیه اولیه تخلیه و بر روی وسیله نقلیه ثانویه بارگیری شده و در نهایت به کمک وسیله نقلیه ثانویه تا مقصد نهایی حمل می‌­شود، ترانزیت از تشریفات گمرکی دوری می‌­کند.

پس در ترانشیپ زمانی که مرسوله به کشور واسطه می‌­رسد، به عنوان کالای وارداتی نگریسته می‌­شود و زمانی که پس از جابه‌­جایی بین دو وسیله نقلیه به کشور نهایی حمل می‌­شود، در قالب کالای صادراتی ایفای نقش می‌­کند، حال آن که در ترانزیت، کشور واسطه مرسوله در حال حمل را تغییر وضعیت نمی‌­دهد.

همچنین باید بدانید که در ترانزیت، برخلاف ترانشیپ جابه‌­جایی مرسوله بین دو وسیله نقلیه را نداریم و مرسوله با همان وسیله نقلیه که تا آن کشور واسطه آمده است به مسیر خود ادامه می‌­دهد.

تفاوت ترانزیت و ترانشیپ

اما ترانزیت نیز جابه­‌جایی بین دو گمرک اتفاق می‌افتد، لیکن تخلیه و بارگیری مجدد وجود نخواهد داشت و نیز مرسوله به گمرک معرفی نمی‌­شود، تنها از طریق گمرک یک کشور وارد شده و از گمرک دیگر همان کشور خارج می‌شود.

ترانزیت به ویژه در حمل و نقل زمینی بین‌­المللی که مرسوله از کشورهای واسطه عبور می‌­کند بسیار رایج است، به نحوی که از یک گمرک اجازه ورود دریافت کرده و در جاده‌های داخلی کشور عبور داده می‌­شود و سپس از گمرکی دیگر اجازه خروج می‌گیرد، بدون اینکه به گمرک هزینه­ ترخیص واردات و صادرات پرداخت شود و یا وسیله نقلیه تغییر کند.

البته در ترانزیت نیز هزینه‌­ای به عنوان عوارض ترانزیت از حامل دریافت می­‌شود اما با هزینه ترانشیپ متفاوت است زیرا خدمات متفاوتی ارائه می‌­دهد که تنها شامل اجازه عبور بین دو گمرک از کشور است.

نکته دیگری که باید اشاره کنیم به لزوم پیروی از قوانین ملی کشور واسطه باز‌می­‌گردد، به نحوی که اعم از ترانشیپ یا ترانزیت، ضروری است که کلیه مقررات داخلی کشور اعم از مقررات مربوط به انواع کالاهای مجاز و ممنوع جهت عبور از کشور و نیز مقررات گمرکی و عوارض قابل پرداخت باید توجه شده و احترام گذاشته شود.

به عنوان آخرین نکته از ترانزیت باید به این مورد اشاره کنیم که ممکن است که در کشور واسطه که ترانزیت در آن انجام می‌­شود، بخشی از مرسوله وسیله نقلیه تخلیه شود و یا آنکه مرسوله جدیدی به روی وسیله نقلیه بارگیری شود، اما قطعا وسیله نقلیه تغییر نمی‌­کند و عبور بین دو گمرک از کشور واسطه، با همان وسیله نقلیه و به عنوان حامل مهمان صورت می‌­پذیرد.

فرایند ترانشیپ

فرآیند ترانشیپ

در این بخش قصد داریم فرآیندی که مرسوله ما در حمل و نقل از نوع ترانشیپ از مبدا اولیه تا مقصد نهایی دنبال خواهد کرد را معرفی نماییم.

فرآیند ترانشیپ در ۵ گام دنبال می‌شود:

  • تحویل کالا در مبدا
  • بارگیری
  • تخلیه کالا در مقصد
  • انتقال به مقصد نهایی
  • تحویل در مقصد نهایی

تحویل کالا در مبدا

مبدا اولیه که در واقع همان کشوری است که سفر مرسوله ما از آن جا آغاز می‌­گردد. اما برای آن که انتقال مرسوله معنا پیدا کند، اولین کاری که باید صورت پذیرد تنظیم قرارداد حمل و نقل با شرکت متصدی حمل و تحویل مرسوله به متصدی حمل و نقل است.

به عبارت ساده­‌تر نخست باید شرکت حمل و نقل منتخب خود را انتخاب نمایید، سپس مرسوله خود شامل اطلاعات ماهیتی و فیزیکی آن و نیز کشور مبدا و مقصد و مسیر منتخب خود را اعلام نمایید، حال با توجه به بررسی که کارشناس انجام خواهد داد، قرارداد حمل مناسب به شما پیشنهاد می‌­گردد.

تحویل کالا در مبدا

باید در نظر داشته باشید که تعهدات شرکت حمل و نقل تنها زمانی آغاز می‌­گردد که

  • اولا توافق­نامه حمل و نقل بین شما منعقد شده باشد
  • و ثانیا مرسوله را به متصدی حمل و نقل تحویل داده باشید.

تحویل به متصدی می‌­تواند با توجه به توافق شما در محل منتخب و مورد نظر شما انجام گیرد و یا می‌­تواند در محل بارگیری که شرکت حمل و نقل معرفی می‌­کند صورت گیرد، در هر صورت از لحظه­‌ای که مرسوله را تحت سلطه متصدی حمل و نقل قرار دهید، فرآیند انتقال آن آغاز خواهد گردید.

بارگیری

بارگیری که شامل انتقال مرسوله از زمین یا محل قرارگیری به روی وسیله نقلیه است، مرحله­‌ای است که مرسوله را جهت انتقال آماده می‌­سازد.

باید در نظر داشته باشید که فرآیند بارگیری با توجه به روش حمل و نقل، نوع وسیله نقلیه، نوع مرسوله، وزن و حجم مرسوله متفاوت خواهد بود.

بارگیری

برای مثال برای انتقال کانتینرها به روی عرشه کشتی از تجهیزات بلند کننده استفاده می‌­شود حال آن که انتقال مایعات به کشتی به کمک تجهیزات متفاوتی صورت می‌­پذیرد.

همچنین باید اشاره کنیم که فرآیند بارگیری می‌­تواند شامل مسئولیت‌­های متصدی حمل و نقل، شخص ثالث یا حتی فرستنده مرسوله باشد.

اما باید در نظر داشته باشید که این مرحله با توجه به ماهیت و جنس مرسوله و وسیله حمل و نقل باید متناسب انتخاب گردد به نحوی که مرسوله در سلامت کامل در وسیله نقلیه قرار گرفته و برای انتقال آماده شود.

تخلیه کالا در مقصد

تخلیه مرسوله نقطه مقابل بارگیری آن و به معنای خارج کردن مرسوله از وسیله نقلیه است. تخلیه کالا که تنها در صورتی مجاز خواهد بود که از گمرک اجازه تخلیه دریافت کرده باشیم، به معنای آن است که مرسوله بخشی از مسیر را طی کرده و به کشور واسطه رسیده است.

تخلیه کالا در مقصد

در این مرحله مرسولات از وسیله نقلیه خارج و به روی زمین یا محل نگهداری یا وسیله نقلیه بعدی انتقال می‌­یابند. آنچه که مهم است اولا دریافت مجوز تخلیه مرسوله از گمرک مبدا و ثانیا تخلیه مناسب و سلامت مرسولات است.

در نظر داشته باشید که تخلیه کالا نیز با توجه به نوع کالا و نوع وسیله نقلیه و نیز تجهیزات و امکاناتی که در نقطه واسطه در دسترس قرار دارد انجام می‌­گیرد و برای مثال ممکن است که تماما اتوماتیک بوده و یا آنکه به کمک نیروی انسانی صورت گیرد.

نکته دیگری که باید اشاره کنیم به مسئولیت تخلیه مرسوله در نقطه واسطه باز‌می‌­گردد، به نحوی که این مسئولیت می‌­تواند به عهده شرکت متصدی حمل و نقل یا ثالث باشد که به توافق شما با شرکت حمل و نقل و قرارداد فی‌­مابین باز‌می‌­گردد.

انتقال به مقصد نهایی

پس از آن که مرسوله در کشور واسطه تخلیه گردید، با توجه به اینکه روش انتقال ترانشیپ را بررسی می‌­کنیم، طبیعی است که مرحله بعدی شامل انتقال مرسوله به وسیله نقلیه دوم و حمل مرسوله تا کشور مقصد نهایی باشد.

انتقال به مقصد نهایی

در واقع در این مرحله اولا مرسوله پس از تخلیه به وسیله نقلیه ثانویه منتقل شده و در واقع مجددا بارگیری می‌­شود و ثانیا تشریفات ترخیص از گمرک کشور واسطه به عنوان یک مرسوله صادراتی انجام شده و اجازه خروج از کشور گرفته می‌­شود.

پس از آن وسیله نقلیه مرسوله شما را از کشور واسطه تا مقصد نهایی حمل خواهد کرد.

این مرحله با توجه توافقات شما، مسیر حمل و نقل منتخب و نیز کشور واسطه و کشور نهایی صورت می‌­پذیرد و در واقع شاید مهم­ترین گام در حمل و نقل از نوع ترانشیپ باشد.

تحویل در مقصد نهایی

تا زمانی که تحویل نهایی مرسوله انجام نشده باشد، شرکت حمل و نقل به تعهدات خود خاتمه نداده است.

در واقع منظور از تحویل نهایی تحویل در نقطه‌­ای است که با گیرنده توافق شده باشد، این نقطه می‌­تواند در گمرک ورودی کشور یا هر نقطه دیگری از کشور باشد.

نکته‌­ای که باید اشاره کنیم شامل تعهدات جانبی متصدی حمل است که از نقطه تحویل نهایی مرسوله منتج می‌­شود.

تحویل در مقصد نهایی

به عبارت دیگر چنانچه تحویل نهایی در داخل کشور مقصد باید صورت گیرد، تخلیه مرسوله از وسیله نقلیه، ترخیص آن از گمرک مقصد و حمل آن تا نقطه تحویل از جمله مسئولیت­‌های متصدی حمل خواهد بود.

لیکن چنانچه نقطه تحویل در گمرک باشد، ممکن است که تخلیه جز تعهدات متصدی باشد یا نباشد و در هر صورت تحویل در مقصد نهایی در کم‌ترین حالت خود شامل تحویل بر روی وسیله نقلیه در گمرک کشور مقصد و در شدیدترین حالت خود شامل تحویل در نقطه نهایی داخل کشور مقصد خواهد بود.

اما صرف نظر از نوع قرارداد فی‌­مابین، نقطه­‌ای که مرسوله به عنوان تحویل شده در مقصد نهایی شناخته شود، نقطه‌­ای است که مسئولیت‌­های متصدی حمل و نقل خاتمه یافته و مسئولیت سلامت و کیفیت مرسوله به صورت کامل به گیرنده آن انتقال خواهد یافت. به همین سبب نیز در قراردادهای حمل و نقل بین­‌المللی، نقطه تحویل مرسوله به عنوان نقطه انتقال ریسک و از جمله مهم‌­ترین توافقات شناخته می­‌شود.

مراکز ترانشیپ در جهان

مراکز ترانشیپ در جهان

در ادامه مهم‌­ترین بنادر و نقاطی که به عنوان مراکز اصلی ترانشیپ در جهان شناخته می‌شوند را از حیث محل قرار گرفتن و مسیرهایی که به هم وصل می‌­کنند، معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

تنگه هرمز

تنگه هرمز که در جنوب ایران قرار گرفته است، از جمله مراکز اصلی ترانشیپ در خاورمیانه است.

این تنگه مسیر ارتباطی بین خلیج فارس و دریای عمان را تشکیل می‌دهد. با توجه به محل قرار گیری تنگه هرمز، استفاده از این منطقه برا ترانشیپ مرسولاتی که از اقیانوس هند به سمت اروپا در حرکت هستند نقش مهمی ایفا می‌­کند.

تنگه هرمز

همچنین باید اشاره کنیم که تنگه هرمز بیشتر برای ترانشیپ مرسولات از نوع انواع انرژی و کشتی­‌ها و مرسولات نفتی مورد استفاده قرار می‌­گیرد که نشان از اهمیت این مرکز ترانشیپی دارد.

کانال سوئز

تنگه یا کانال سوئز یکی از مهم‌­ترین مراکز ترانشیپ در جهان است. این تنگه که به صورت انسانی احداث شده است، در شمال شرقی قاره آفریقا قرار داشته و ترافیک حمل و نقل و ترانشیپ در این نقطه به میزانی است که حتی یک روز تاخیر در عملکرد این منطقه می‌­تواند بر شاخص‌­های اقتصاد جهانی موثر واقع شود.

از کانال سوئز برای ارتقا حمل و نقل و تجارت دریایی بین آسیا و اروپا استفاده می‌­شود و در واقع لزوم دور زدن قاره آفریقا را برای کشتی­‌های حامل مرتفع می‌­سازد.

تنگه پاناما

تنگه پاناما از مهم‌­ترین مراکز ترانشیپ در اقیانوس آرام است. در واقع تنگه پاناما، حمل و نقل دریایی و تجارت بین دو قاره آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی را تسهیل می‌­بخشد و زمان سفرهای بین این دو قاره و نیز هزینه نهایی حمل و نقل بین مبدا و مقصدهای منتج از این دو قاره را به میزان قابل توجهی تعدیل می‌­نماید.

تنگه جبل الطارق

تنگه جبل‌الطارق نیز ارتباط بین اروپا و بالاخص کشور اسپانیا و مراکز تجاری از قاره آفریقا را تسهیل می‌­نماید. در واقع استفاده از ترانشیپ در منطقه تنگه جبل الطارق از جمله عواملی است که حمل و نقل اروپا به آفریقا را از زمان و هزینه راحت‌تر کرده است.

تنگه مالاکا

تنگه مالاکا قرار گرفته در قسمت جنوب شرقی قاره آسیا، از جمله مهم‌­ترین مراکز ترانزیتی در شرق آسیا است.

استفاده از این منطقه ترانشیپی به تسهیل حمل و نقل کالا و مرسوله بین دریای هند و اقیانوس آرام کمک کرده است و به همین سبب در حمل و نقل بین‌­المللی بین این دو نقطه اهمیت خاصی دارد.

تنگه دارین

تنگه دارین نیز از جمله مراکز ترانشیپی است که در اقیانوس هند واقع شده است و به استفاده از این مرکز برای تسهیل ارتباط بین دریای عرب و دریای هند مناسب است و جا به­‌ جایی مرسولات بین این دو منطقه نقش موثری ایفا می‌­کند.

تنگه دراکر

تنگه دراکر دیگر منطقه ترانشیپی در منطقه اقیانوس هند بوده و مجددا حمل و نقل بین‌­المللی بین دریای عرب و دریای هند را تسهیل می‌­نماید.

بندر سنگاپور

بندر سنگاپور به عنوان یکی از شلوغ­‌ترین بنادر ترانشیپی شناخته می‌­شود. در واقع با توجه به بررسی­‌های صورت گرفته، سهم بندر سنگاپور از تجارت جهانی معادل 20 درصد شناخته می‌­شود و به همین سبب نیز از جمله مراکز ترانشیپی مهم تلقی می­‌گردد.

بندر سنگاپور که در جنوب مالزی و به طور دقیق‌­تر در بخش جنوبی شبه جزیره مالایا قرار دارد، امکان اتصال به 600 بندر از 123 کشور را فراهم ساخته است.

موقعیت جغرافیایی این بندر اعم از محل قرارگیری و نیز ارتباطی که با دیگر بنادر از کشورهای دیگر ایجاد کرده است، نشان از اهمیت بندر سنگاپور در حمل و نقل ترانشیپی و افزایش سرعت حمل و نقل بین­‌المللی و تعدیل هزینه نهایی حمل و نقل دارد.

بندر شانگهای

بندر شانگهای از مهم‌­ترین مناطق ترانشیپ در جهان شناخته می‌­شود. جالب است که بدانید که بندر شانگهای که در چین واقع شده است، یکی از عواملی است که توسعه کشور چین را سرعت و بهبود بخشید به نحوی که نقش کشور چین را در حمل و نقل تجارت بین‌­الملل و درآمد‌زایی از این محل به میزان چشم­گیری افزایش داد.

بندر شانگهای به عنوان منطقه ترانشیپی بین آسیا، آمریکا و نیز اقیانوسیه شناخته می‌شود و زیرساخت­‌های این بندر به ویژه استفاده از امکانات الکترونیکی و کاهش نیروی انسانی، سرعت ارائه خدمات شامل تخلیه و بارگیری مجدد و حرکت کشتی‌­ها را ارتقا بخشیده است.

این بندر که از نظر جغرافیایی به رودخانه یانگ تسه مرتبط است، به تنهایی یک چهارم از کل حمل‌ و نقل کالا در چین را مدیریت و سامان­دهی می‌­نماید.

بندر بوسان

بندر بوسان واقع شده در کشور کره جنوبی و اتفاقا بزرگ‌­ترین بندر کره جنوبی به عنوان ششمین مرکز از حیث گنجایش کانتینر شناخته می­‌شود.

این بندر به لطف محل قرار گیری آن توانسته ارتباط موثری با بنادر کشورهای روسیه، چین و ژاپن برقرار سازد و به همین سبب نیز از جمله مراکز مهم ترانشیپ در قسمت شرقی آسیا شناخته می­‌شود.

همچنین مراودات تجاری بین کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا از تسهیلات مناسبی برخوردار است که اهمیت ترانشیپ این بندر را ارتقا می­‌بخشد.

بندر شنژن

بندر شنژن از دیگر بنادر مهم کشور چین است که در جنوب آن قرار دارد. بندر شنژن از حیث موقعیت قرار‌گیری در بین بنادر شانگهای و سنگاپور قرار دارد که با توجه به اهمیت هر دو بندر یاد شده، می‌­توان به اهمیت ترانشیپ بندر شنژن دست یافت.

در هر حال این بندر از جمله مهم‌­تر‌ین بنادر از حیث حمل و نقل بین‌­المللی در جهان شناخته می‌­شود و اتفاقا بیش از نیمی از حمل و نقل مربوط به این بندر، از نوع ترانشیپ است.

بندر هنگ کنگ

بندر هنگ‌کنگ به عنوان هشتمین بندر پر رفت و آمد در جهان شناخته می‌­شود.

بندر هنگ کنگ

این بندر نیز در بخش جنوبی چین قرار دارد و با اینکه از استقلال سیاسی برخوردار نبوده و عضوی از کشور چین است، لیکن از چنان شهرتی برخوردار است که مستقلا به عنوان بندر هنگ کنگ و نه بخشی از چین شناخته می‌­شود.

از مهم­‌ترین ویژگی­‌های این بندر باید به عمق آب­‌های اطراف آن اشاره کرد که در نتیجه امکان حمل و نقل، پهلوگیری، تخلیه و بارگیری را برای انواع کشتی­‌ها فراهم می­‌سازد و در نتیجه اهمیت بندر را از حیث ترانشیپ نیز ارتقا می‌­بخشد.

نکات تکمیلی ترانشیپ

نکات تکمیلی

پیش از پایان بحث ترانشیپ لازم است چند نکته تکمیلی را نیز در گوشه ذهن خود داشته باشید چرا که به هنگام آغاز فرآیند عملی حتما به کارتان خواهد آمد.

این نکات به شرح زیر است:

  • تاخیر در ترانشیپ
  • پیگیری وضعیت ترانشیپ
  • ترانشیپ بین‌المللی

تاخیر در ترانشیپ

در استفاده از روش ترانشیپ، همانگونه که پیش از این بیان شد، مرسوله در کشور یا نقطه واسطه از وسیله نقلیه اولیه تخلیه شده و بر روی وسیله نقلیه ثانویه بارگیری می‌­گردد، همچنین تشریفات ترخیص از گمرک در نقطه واسطه هم به عنوان کالای وارداتی و هم به عنوان کالای صادراتی باید انجام شود.

طبیعتا این فرآیند، نسبت به زمانی که از حمل و نقل مستقیم استفاده می‌­کنیم یا از ترانزیت استفاده می‌­نماییم، به مجموعه فرآیندی که برای تحویل نهایی مرسوله باید طی شود مازاد بوده و اقداماتی را به فرآیندهای اولیه و اصلی می‌­افزاید.

تاخیر در ترانشیپ

حال به مجموعه این فرآیندهای مازاد که هر کدام زمان مختص به خود را نیز خواهند داشت، تاخیر ناشی از ترافیک مراکز ترانشیپ را نیز بیفزاییم.

زیرا همان­گونه که مشاهده شد، مهم‌­ترین مراکز ترانشیپ در جهان شامل چند مرکز محدود است که در نتیجه ترافیک خاص خود را به همراه دارد و این ترافیک مدت زمانی که تخلیه، ترخیص و بارگیری به طول خواهد انجامید را افزایش می‌­دهد.

در واقع باید اشاره کنیم که تاخیر در ترانشیپ معمولا یک تا چند هفته به مدت زمان طبیعی حمل و نقل مرسوله ما می‌­افزاید اما حتی گاهی ممکن است تا چند ماه نیز به طول انجامد که هم ناشی از ترافیک مراکز ترانشیپی است و هم ناشی از لزوم پیروی از تشریفات و قانون­‌های کشور واسطه که عدم آگاهی از آن‌­ها طول زمان نهایی سفر را افزایش می‌­دهد.

معمولا مدت زمان ترانشیپ توسط شرکت متصدی حمل و نقل پیش‌­بینی و در زمان انعقاد قرارداد به شما به صورت حدودی اعلام می‌­گردد، اما باید توجه داشته باشید که

  • اولا این عامل به صورت دقیق قابل پیش‌­بینی نبوده
  • و ثانیا شرکت حمل و نقل طرف قرارداد شما، لزوما مسئولیتی نسبت به تاخیرات احتمالی به عهده نخواهد داشت و تماما به توافقات پیشین فی‌­مابین و نیز وضعیت حادث شده بستگی دارد.

پیگیری وضعیت ترانشیپ

برای هر فرستنده مرسوله، گیرنده مرسوله یا مالک آن طبیعی و بدیهی است که پیگیر وضعیت مرسوله خود باشد و سرنوشت مرسوله از اهمیت ویژه برای وی برخوردار باشد.

این نکته میزانی از اهمیت را داراست و نیز به حدی قابل پیش­‌بینی و بدیهی است که خدمات حمل و نقل و شرکت­‌های ارائه دهنده این خدمات، از زمانی به بعد امکان پیگیری مرسولات را به عنوان یک خدمت اصلی در نظر گرفته‌­ا‌ند.

پیگیری وضعیت ترانشیپ

خوشبختانه در حال حاضر به لطف توسعه دانش الکترونیک و نیز انواع فناوری­‌های اینترنت اشیا و وسایل ردیابی آنلاین، امکانات رهگیری مرسولات بین‌­المللی به سهولت برای ذی‌­نفعان فراهم شده است.

به نحوی که در حال حاضر می‌­توان از طریق آدرس اینترنتی که شرکت حمل و نقل معرفی می‌­نماید و به کمک شماره بارنامه مرسوله که مختص به هر مرسوله صادر می­‌شود، از وضعیت مرسوله آگاهی کسب کرد و انواع اطلاعات شامل بارگیری، ورود به کشور واسطه، در حال حمل بوده، تخلیه شده در کشور واسطه، بارگیری مجدد یا حمل به مقصد نهایی و زمان تحویل نهایی را مشاهده نمود.

از آن جا که ترانشیپ به معنای حمل و نقل غیرمستقیم کالا و مرسولات بوده و حداقل یک مرتبه تخلیه مرسوله از وسیله نقلیه اولیه و بارگیری آن به وسیله نقلیه ثانویه را به همراه دارد و نیز لزوم معرفی مرسوله به گمرک کشور واسطه در این روش حمل و نقل وجود دارد، اهمیتی که امکان پیگیری وضعیت مرسوله برای هر مالک یا فرستنده‌­ای حس می­‌شود، دو چندان خواهد بود.

همچنین اشاره کردیم که فرآیند ترانشیپ ممکن است گاهی حتی تا چند ماه نیز به طول انجامد و به همین سبب پیشنهاد می‌­شود در زمان انعقاد قرارداد حمل و نقل، خدمات شرکت متصدی حمل و نقل در خصوص امکان و نحوه و کیفیت پیگیری مرسوله را جویا شده و از تناسب آن با نیاز خود اطمینان حاصل نمایید.

ترانشیپ بین المللی

جالب است بدانید که استفاده از روش ترانشیپ برای حمل و نقل بین‌­المللی کالا و خدمات در طول چند سال اخیر با رشد 30 درصدی همراه بوده است.

توسعه این روش منتج از عوامل مختلفی همچون بهبود و رشد تکنولوژی و زیرساخت­‌های مراکز ترانشیپی است که سرعت حمل و نقل از نوع ترانشیپ را بهبود بخشیده و در نتیجه از نظر اقتصادی استفاده از خدمات ترانشیپ را نسبت به روش حمل و نقل مستقیم مقرون به صرفه­‌تر ساخته است.

ترانشیپ بین المللی

برای مثال ارتقا بنادر واسط که به عنوان مراکز ترانشیپ عمل می‌­کنند به نحوی که سرعت فرآیند تخلیه و بارگیری مجدد را افزایش داده‌­اند و نیز بهبود تکنولوژی که امکان پیگیری مرسولات را برای ذی‌نفعان اعم از فرستنده، مالک یا گیرنده فراهم ساخته است، تماما استفاده از خدمات ترانشیپ را به عنوان یکی از روش‌­های مناسب معرفی می‌­سازد.

همچنین در نظر داشته باشیم که تجارت بین‌­المللی و ارتقا ارتباط تجاری بین کشورهای مختلف به ویژه بین تجار و بازرگانان کوچک، به میزان قابل توجهی به امکانات بخش حمل و نقل بین‌­المللی بستگی دارد.

در نتیجه بهبود وضعیت ترانشیپ بین‌­المللی که هزینه و سرعت حمل و نقل کالا و مرسولات را ارتقا بخشیده است، به ارتقا سطح تجارت جهانی نیز کمک می‌­کند.

نکته دیگری که باید در نظر داشته باشیم شامل نقش گمرک کشور واسطه در ادامه سفر مرسوله است، در نتیجه هر چه ارتباطات سیاسی کشورها بهبود یافته و در نتیجه روابط تجاری و حمل و نقل بین­ آن‌­ها را تسهیل سازد، اعم از آن که قوانین گمرکی را تسهیل نموده یا عوارض ترخیص و عبور را تعدیل نماید، بدیهی است که استفاده از خدمات ترانشیپ نیز توسعه می­‌یابد.

اما نباید فراموش کنیم که با وجود نقش ترانشیپ در ارتقا و توسعه تجارت بین‌­الملل سالم و قانونی، اما هنوز هم از این روش گاهی برای مقاصد غیر قانونی همچون ورود و خروج­‌های غیرقانونی، قاچاق کالا و مرسولات یا فروش مرسولات در بازارهای ممنوعه استفاده می‌­شود، اما بدیهی است که نباید برخی چالش­‌ها و نقاط خاکستری را دلیلی برای ارتقا ممنوعیت‌­ها و محروم ساختن جامعه جهانی از خدمات مناسب قرار دهیم.

خدمات نیکپاد در حوزه ترانشیپ

خدمات نیک‌ پاد دریا در حوزه ترانشیپ

شرکت نیک پاد دریا، هدف خود را اطمینان بخشیدن به شما، در خصوص انجام مراحل حمل کالای شما قرار داده است و به همین سبب نیز انواع سرویس‌­هایی که در عرصه حمل و نقل بین‌­المللی کالا و مرسولات ضروری است را پیش‌­بینی کرده و در زمره خدمات خود قرار داده است.

استعلام نرخ

استفاده از خدمات ترانشیپ در شرکت نیک پاد دریا یکی از خدماتی است که به صورت بسیار سریع و کاملا قابل اطمینان و همچنین غلبه بر فواصل هزاران کیلومتری با تکیه بر ارتباطات خلل ناپذیر حتی با وجود تحریم ها در جریان است.

همچنین خدمات پشتیبانی ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته که با توجه حساسیت و نیاز مشتریان به سطوح پشتیبانی مختلف برای مشتریان پیش‌­بینی شده است، این امکان را فراهم ساخته تا مشتریان بنا به درخواست خود بتوانند از این پشتیبانی بهره ببرند.

این شرکت با بهره‌گیری از کادری حرفه ای و ماهر و مدیریتی متخصص و مجرب با ارائه نرخ های به صرفه و رقابتی در خدمت صادرکنندگان و واردکنندگان انواع محمولات من جمله کالاهای سنگین و نیمه سنگین فله، کانتینر محموله های پروژه‌ای و غیره و با در نظر گرفتن رقبای موجود ارائه و تسریع در انجام خدمات را عاملی کلیدی در صنعت حمل و نقل می‌داند.

از ­جمله این خدمات شامل انواع حمل و نقل بین المللی انواع کالا به صورت هوایی، دریایی، زمینی و ریلی، ترانزیت خارجی و داخلی از طریق تمام مرزهای ایران و نیز استفاده از خدمات ترانشیپ و حمل و مدیریت محمولات پروژه‌­ای و نیز ارائه خدمات انبارداری محموله های دریایی، زمینی، هوایی و ریلی با امنیت بسیار بالا است.

مشاوره