هزینه حمل و نقل بین المللی: استعلام نرخ بار

برای محاسبه هزینه حمل و نقل بین المللی و دریافت استعلام نرخ حمل فرم زیر را تکمیل کنید.

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
نوع حمل

خدمات جانبی

موارد مورد نیاز را انتخاب کنید

اطلاعات تماس

حمل و نقل بین المللی کالا و مرسولات از جمله خدماتی است که نه تنها بازرگانان و تجار بلکه مصرف‌­کنندگان خانگی نیز به آن احتیاج دارند. در تصمیم‌­گیری و سفارش آن‌ها، اعم از آن که مرسولات در حجم خرد یا کلان باشد، هزینه حمل و نقل نقش موثری ایفا می‌­کند.

هزینه حمل و نقل بین المللی: استعلام نرخ بار

به همین سبب و با توجه به اینکه حمل و نقل بین‌­المللی کالا و مرسولات برای گروه­‌های مختلف حائز اهمیت بوده و هزینه نهایی آن موردی است که همواره محل سوال است، قصد داریم عناصر مختلفی که در تعیین هزینه نهایی حمل بین‌­المللی کالا موثر هستند و نیز دلیل تاثیر هر کدام را معرفی نماییم.

در نظر داشته باشید که عوامل مختلفی بر تعیین نحوه انتقال مرسولات بین‌­المللی موثر هستند، مواردی که شامل روش حمل و نقل، نوع وسیله مورد استفاده، نوع مرسوله، مسافت بین مبدا تا مقصد و خدمات جانبی است، تمامی این موارد بر تعیین هزینه نهایی حمل و نقل تاثیر مستقیم دارند. اما علت اهمیت آن­‌ها چیست؟

در این نوشته معرفی خواهیم کرد که اولا هر کدام از این عوامل به چه معناست و ثانیا چرا در برآورد هزینه نهایی حمل و نقل موثر هستند؟

تفاوت در تعرفه خدمات برای مشتریان تجاری و مشتریان خانگی

حمل و نقل بین‌­المللی کالا و مرسولات، گروه‌­های مشتریان خاص خود را دارد. به صورت کلی می‌­توان آن را شامل مصرف کننده خانگی و مصرف کننده تجاری دانست.

تفاوت در تعرفه خدمات برای مشتریان تجاری و مشتریان خانگی

در گروه اول، آنچه که قصد جابه­‌جایی آن را داریم، برای رفع نیاز شخصی بوده و مشتری بنا به علل مختلف همچون مهاجرت، سفارش کالا از خارج کشور، سفر خارجی یا علل دیگر، تمایل دارد که برخی مرسولات را از مبدا تولید یا توزیع به کشور دیگری که محل اقامت وی است، منتقل سازد.

حال آن که در مصرف تجاری، بازرگان و تاجر قصد دارند محموله‌­ای شامل تعداد بیشتری از مرسولات را به هدف تجارت و خرید و فروش از کشور مبدا تا کشور مقصد حمل نمایند.

برای هر کدام از گروه‌­های مشتریان می‌­توان مثال­‌های متعددی قائل شد، برای مثال زمانی که کالایی را به صورت اینترنتی سفارش می‌­دهید و فروشنده در کشوری متفاوت از محل اقامت شما واقع شده است، تحویل مرسوله به شما در گرو حمل و نقل بین‌المللی آن است.

یا در مثالی دیگر زمانی که دانشجویان جهت تحصیل به کشور خارجی مراجعه می‌­کنند، علاوه بر چمدانی که به همراه می‌­برند، ترجیح می‌­دهند برخی از ملزومات را نیز با خود به کشور مقصد حمل کنند یا ممکن است که خانواده ایشان دوست داشته باشند که بسته­‌هایی را برای آن‌­ها ارسال کنند.

تجار و بازرگانانی که در عرصه تجارت بین‌­الملل فعال هستند، به این خدمات کاملا وابسته هستند، به نحوی که کیفیت حمل و نقل و تحویل مرسوله و قیمت نهایی آن، می‌­تواند در تصمیم­‌گیری­‌های تجاری آن­‌ها تاثیر مستقیم گذاشته و نیز آینده و سرنوشت تجارت آن­‌ها را رقم زند.

عوامل موثر در تعیین هزینه نهایی حمل و نقل را می‌­توان در چند تیتر اصلی بررسی کرد که شامل نحوه و روش حمل و نقل کالا و مرسوله، نوع و ماهیت کالا و مرسوله، حجم و وزن کالا و مرسوله، تعداد کالا و مرسوله، کشور مبدا و کشور مقصد، زمان ثبت سفارش حمل و خدمات جانبی است.

در ادامه هر کدام از موارد یاد شده را بررسی خواهیم کرد.

انتخاب نوع حمل و نقل، اولین عنصر موثر در تعیین هزینه نهایی

به صورت کلی برای حمل و نقل کالا و مرسولات در سطح بین‌­المللی 4 روش وجود دارد. روش حمل و نقل هوایی، روش حمل و نقل دریایی، روش حمل و نقل زمینی و روش حمل و نقل ترکیبی.

انتخاب نوع حمل و نقل، اولین عنصر موثر در تعیین هزینه نهایی

انتخاب هر کدام از این روش‌­ها به عوامل مختلفی بستگی دارد و طبیعتا بر هزینه نهایی حمل و نقل نیز موثر واقع می‌­شود.

برای مثال روش حمل و نقل زمینی را تنها در صورتی می‌­توان انتخاب کرد که

  • اولا بین کشور مبدا تا کشور مقصد مسیر خاکی و جاده بین‌­المللی وجود داشته باشد که در نتیجه مرسوله بتواند از طریق خشکی جابه‌­جا شود
  • و ثانیا مرسوله از نوعی باشد که بتوان به طریق حمل و نقل زمینی منتقل ساخت.

با توجه به ویژگی‌­های حمل و نقل زمینی، این روش با وجود محاسنی که دارد، تنها در صورتی انتخاب می‌شود که دو کشور مبدا و مقصد در موقعیت جغرافیایی واحدی واقع شده باشند و موانع طبیعی همچون آب‌­ها یا کوهستان بین­ آن­ دو مانع نساخته باشد و همچنین مرسوله از نوعی باشد که حمل و نقل زمینی که معمولا مدت زمان بیشتری به طول می‌­انجامد، به سلامت و کیفیت آن خدشه وارد نسازد.

یا حمل و نقل ترکیبی که شامل استفاده از بیش از یک روش حمل و نقل است، در صورتی انتخاب می‌­شود که بین دو کشور مبدا و مقصد، هیچ کدام از روش‌­های مستقیم حمل و نقل ممکن و میسر نباشد و یا آن که هزینه حمل و نقل ترکیبی نسبت به حمل واحد بیشتر باشد.

از بین انواع روش­های حمل و نقل، حمل و نقل دریایی در تجارت بین‌­المللی بسیار مورد اقبال قرار داشته و تقریبا 90 درصد از حمل و نقل بین‌­المللی کالا و مرسولات، به طریق دریایی انجام می‌­شود و از سوی دیگر حمل و نقل هوایی برای مصارف خانگی مورد توجه بیشتری قرار دارد.

به همین سبب نیز حمل و نقل دریایی و هوایی را از دیدی نزدیک‌­تر معرفی می‌­کنیم. اطلاعات مربوط به دیگر روش­‌های حمل و نقل را با جزئیات کامل می‌­توانید در لینک‌­های مرتبط در سایت مشاهده نمایید.

حمل و نقل دریایی کالا و مرسولات، روش مقرون به صرفه برای انتقال مرسولات

حمل و نقل دریایی کالا و مرسولات، همانگونه که اشاره شد، ضریبی نزدیک به 90 از انتقالات بین‌­المللی را به خود اختصاص داده است و اتفاقا در رشد و توسعه تجارت بین‌المللی و روابط بین کشورها نقش موثر و مهمی ایفا می­‌کند.

حمل و نقل دریایی کالا و مرسولات، روش مقرون به صرفه برای انتقال مرسولات

حمل و نقل دریایی به این معناست که مرسوله در نقطه مبدا بر روی کشتی بارگیری شده و تا تحویل در نقطه مقصد، فقط از طریق دریایی منتقل شود، البته که ممکن است که مرسوله از یک کشتی به کشتی دیگر انتقال یابد، اما ضروری است که تنها از روش حمل دریایی استفاده شود.

جالب است که بدانید که حمل و نقل دریایی قابل استفاده برای انتقال انواع کالا و مرسولات است. در واقع در حال حاضر انواع کشتی­‌ها از حیث قابلیت انتقال مرسولات مختلف و نیز در حجم و ابعاد مختلف تولید شده و در ناوگان­‌های دریایی در حال استفاده هستند.

برای مثال به برخی از انواع کشتی‌­ها اشاره می‌­کنیم:

کشتی‌­های کانتینربر

آنچه که بر روی این کشتی‌­ها بارگیری می­‌شود، کانتینرهای متعدد است و در واقع مرسولات در حال ارسال ابتدا در داخل کانتینرها قرار می‌­گیرند و سپس کانتینرها بر روی کشتی بارگیری می‌­شود.

کشتی‌­های کانتینربر

پس انواع مرسولاتی که قابلیت بسته‌­بندی داشته باشند به نحوی که بتوان در کانتینر آن‌­ها را جاسازی نمود، قابلیت انتقال با این روش حمل را دارند.

نحوه بارگیری و تخلیه کانتینرها نیز از دیگر انواع کشتی­‌ها متفاوت بوده و اتفاقا فراوانی استفاده از روش حمل کانتینری نسبت به دیگر انواع کشتی­‌ها قابل توجه است.

کشتی‌­های فله­‌بر

کشتی­‌های فله‌­بر دارای یک یا چند انبار یا مخزن هستند که بر روی عرشه کشتی، زیر عرشه کشتی و یا بین دو کشتی می‌­تواند واقع شده باشد.

کشتی‌­های فله­‌بر

مرسولاتی که در این کشتی­‌ها حمل می‌­شود شامل انواع کالا و مرسولاتی است که اولا احتیاجی به بسته‌­بندی نداشته باشند و ثانیا بتوانند به طریق فله‌­ای بدون اینکه کیفیت یا سلامت آن‌­ها تغییر نماید، حمل شوند.

روش حمل و نقل با کشتی فله­‌ای، از نظر هزینه‌­ای، به سبب آن که بارگیری و تخلیه در این روش آسان‌­تر و نیز گواهی‌­های کنترل کیفیت و ترخیص از گمرکات با سهولت بیشتری انجام می‌­شود، مقرون­ به صرفه‌­تر است.

انواع دانه­‌ها و غلات و برخی از مواد غذایی را می‌­توان به طریق فله­‌ای جابه‌­جا نمود.

کشتی‌­های مخزن‌­دار

کشتی مخزن‌­دار برای حمل انواع مایعات مناسب هستند.

کشتی های مخزن دار

این کشتی‌­ها که می‌­توانند مایعات را درون مخازن جاسازی نموده و حمل امن و سالم آن‌­ها را تامین نمایند، برای بارگیری و تخلیه از تجهیزات منحصر به فردی استفاده می‌­کنند و هزینه انتقال به این روش نسبت به کشتی­‌های کانتینری و کشتی­‌های فله‌­ای گران‌­تر است.

کشتی­‌های RO_RO

این کشتی‌­ها اختصاص به انتقال و جابه­‌جایی انواع ماشین آلات و خودروهایی دارند که به دلیل داشتن چرخ امکان حمل عادی آن‌­ها وجود نداشته و بارگیری، نگهداری، حمل و تخلیه آ‌ن‌­ها باید از طریق شیارهایی که بر روی کشتی‌­ها واقع شده است انجام شود.

کشتی­‌های RO_RO

این نوع از کشتی‌­ها به دلیل ویژگی­های منحصر به فردی که دارند تنها برای انتقال انواع خاصی از مرسولات استفاده شده و طبیعتا هزینه حمل با آن‌­ها نیز نسبت به کشتی‌­های فله‌بر یا کانتینری گران‌­تر است.

با توجه به آنچه که بیان شد به دست می‌­آید که نه تنها انتخاب روش حمل و نقل دریایی در تعیین هزینه نهایی حمل و نقل موثر است، بلکه نوع کشتی مورد استفاده نیز بر هزینه قابل پرداخت موثر است.

طبیعتا در جایی که امکان انتخاب وجود نداشته و با توجه به ویژگی‌­های مرسوله ناگزیر از استفاده از یکی از انواع کشتی‌­ها باشیم، هزینه آن را نیز باید بپردازیم، لیکن در صورتی که مرسوله ما اجازه انتخاب بدهد، می‌­توان روش حملی را انتخاب کرد که از نظر هزینه‌­ای مناسب‌­تر باشد.

در نهایت آن که این موارد توسط کارشناسان به صورت فرد به فرد بررسی و اعلام نظر می‌­گردد.

اما حمل و نقل دریایی کالا و مرسولات چرا با چنین استقبالی مواجه است و نکات مثبتی که باعث شده است انتخاب روش حمل دریایی بر دیگر روش‌­های حمل و نقل ارجح دانسته شود چیست؟

جالب است که بدانید که حمل و نقل دریایی نسبت به دیگر روش‌­های انتقال از چند ویژگی خاص بهره می‌­برد که در نتیجه انتخاب آن را توسعه بخشیده است. در ادامه این ویژگی‌­ها را معرفی می‌­کنیم.

  • هزینه مقرون به صرفه حمل و نقل دریایی: حمل و نقل دریایی نسبت به دیگر روش­‌های حمل و نقل و به ویژه حمل هوایی، هزینه‌­ای بسیار کمتر را به مصرف کننده تحمیل می‌­کند که در نتیجه مقبولیت آن را افزایش می‌­دهد.

دلیل هزینه پایین حمل و نقل دریایی را باید در عوامل مختلفی جستجو کرد.

برای مثال نه تنها سوخت کشتی از سوخت هواپیما به نسبت قابل توجهی ارزان‌­تر است، بلکه کشتی‌­ها گنجایش عظیمی نسبت به انواع هواپیما یا وسیله نقلیه زمینی دارند که در نتیجه می‌­توانند در یک سفر مرسولات بیشتری را منتقل کرده و هزینه سرانه انتقال هر کدام از مرسولات را کاهش دهند.

  • انعطاف بیشتر قوانین ملی و بین‌­المللی: در حمل و نقل بین‌­المللی کالا و مرسولات، از حداقل دو قانون ملی و چندین کنوانسیون و قانون بین‌­المللی باید تبعیت کنیم.

در واقع در خصوص حمل و نقل بین المللی بیش از 60 کنوانسیون و قانون بین‌­المللی تنظیم شده است که تبعیت از آن­‌ها عموما بر همه کشورها واجب و خروج از آن تبعاتی به همراه دارد.

همچنین قوانین ملی کشور مبدا و مقصد و به ویژه قوانین گمرکی این کشورها نیز بر حمل و نقل کالا و مرسولات تاثیر دارند.

یکی از موضوعاتی که در قوانین به جزئیات به آن پرداخته شده است، انواع کالا و مرسولات خطرناک و ممنوعه برای حمل و نقل است و همچنین مقررات ایمنی و بهداشت برای کالا و مرسولات مختلف تنظیم شده است.

حال باید بدانید که ممنوعیت‌­ها در حمل و نقل دریایی کمتر و در نتیجه آزادی حمل و نقل و کالاهای مجاز جهت حمل و نقل دریایی بیشتر است. در نتیجه بسیاری از کالاهای خطرناک ترجیحا به روش دریایی حمل می‌­شوند.

  • حمل و نقل دریایی سفری امن: مخاطرات طبیعی و انسانی خطری است که هر مرسوله‌­ای را ممکن است که تهدید نماید.

خطری که ممکن است که امنیت یا سلامت مرسوله را به مخاطره اندازد.

برای مثال در حمل و نقل زمینی مخاطرات انسانی بیشتر به چشم می‌­خورد حال آن که در حمل و نقل هوایی، ترس از مخاطرات طبیعی شدیدتر است.

حال باید بدانید که حمل و نقل دریایی، درصد ایمنی بیشتری داشته و در نتیجه ریسک مرسوله در این روش کاهش می‌­یابد. عامل دیگری که حمل و نقل دریایی را نسبت به دیگر روش­‌های انتقال امتیاز بخشیده است.

با توجه به نکات مثبتی که حمل و نقل دریایی دارد طبیعی است که چنانچه بین کشور مبدا و مقصد مسیر دریایی وجود داشته باشد، فرستنده و گیرنده تمایل داشته باشند که از روش حمل و نقل دریایی استفاده نمایند.

با این حال برای برخی از انواع مرسولات، به ویژه مواد غذایی و دارویی و در کل مرسولاتی که زمان حمل و تحویل برای طرفین حائز اهمیت است، انتقال هوایی گزینه مناسب‌­تری است. موضوعی که در ادامه توضیح داده خواهد شد.

تعرفه خدمات حمل و نقل هوایی کالا و مرسولات

حمل و نقل هوایی کالا و مرسولات به این معناست که مرسوله در کشور مبدا داخل هواپیما بارگیری شده و تا کشور مقصد به طریق هوایی منتقل گردد.

اعم از آن که سفر هوایی مستقیم باشد و یا آن که با توقف در کشور واسطه، مرسولات از هواپیمای اول به هواپیمای دوم منتقل گردد.

تعرفه خدمات حمل و نقل هوایی کالا و مرسولات

انتخاب روش حمل و نقل هوایی برای برخی از کالا و مرسولات تنها پاسخ مناسب است، با این حال باید بدانید که این روش نکات مثبت و منفی خاص خود را دارد که در نتیجه ممکن است مورد توجه قرار گیرد یا بالعکس از آن دوری شود.

البته باید اشاره کنیم که حمل و نقل هوایی نیز در حال حاضر و با توجه به ساخت و توسعه انواع هواپیماها برای انواع کالا و مرسولات عملا ممکن شده است و حتی شاید نتوان کشوری را یافت که فرودگاه بین‌­المللی نداشته باشد.

در نتیجه فرض آن که امکان حمل هوایی نداشته باشیم، اصولا منتفی باشد، لیکن استفاده از روش حمل هوایی، در عمل تنها 1 درصد از آمار حمل و نقل‌­های بین‌­المللی را به خود اختصاص می‌­دهد.

در ادامه مهم‌­ترین ویژگی‌­های حمل و نقل هوایی را معرفی می­‌کنیم.

روش حمل و نقل سریع کالا و مرسولات

حمل و نقل هوایی نسبت به دیگر روش‌­های حمل و نقل، به نحو قابل توجهی سریع‌­تر است. به صورتی که حمل و نقل را از چند روز و گاه بیش از یک هفته می‌­تواند به چند ساعت یا یک روز کاهش دهد.

روش حمل و نقل سریع کالا و مرسولات

در سرعت حمل و نقل هوایی هیچ شکی وجود ندارد، موضوعی که از عوامل مختلف همچون سرعت بیشتر هواپیما، انتخاب مستقیم‌­ترین مسیر و موارد دیگری تاثیر می‌پذیرد.

سرعت بالا در حمل و نقل هوایی باعث شده است که چنانچه مدت زمان سفر برای ما حائز اهمیت باشد، برای مثال مرسولات از نوعی باشد که ممکن است فاسد شود یا کیفیت آن مخدوش شود، این روش حمل و نقل انتخاب گردد.

در نتیجه برای انتقال مواد غذایی، مواد دارویی و بهداشتی عموما از روش حمل و نقل هوایی استفاده می‌­شود. همچنان که برای ارسال کمک­ در بلایای طبیعی اصولا از حمل  و نقل هوایی استفاده می‌­شود.

همچنین باید توجه داشت که در حال حاضر انواع هواپیماها ساخته شده‌­اند که قابلیت انتقال مرسولات مختلف اعم از جامد یا مایع در حجم‌­های خرد یا کلان را دارا هستند.

هزینه حمل و نقل گران‌­تر است

حمل و نقل هوایی با اینکه بسیار سریع صورت می‌­پذیرد و از این حیث گزینه جالبی است، لیکن باید بدانید که هزینه بیشتری نسبت به دیگر روش‌­های حمل و نقل به مشتری تحمیل می‌­کند.

هزینه حمل و نقل گران‌­تر است

عوامل مختلفی در افزایش تعرفه خدمات هوایی موثر است که از ­جمله می‌­توان به هزینه سوخت هواپیما، هزینه استهلاک هواپیما، هزینه تاسیسات هواپیما و فرودگاه و گنجایش کمتر هواپیما اشاره کرد.

با این حال در انتقال خانگی مرسولات، یعنی ارسال کالاهایی که حجم و وزن قابل توجهی نداشته و در قالب یک یا چند بسته هستند، از روش حمل هوایی به کرات استفاده می­‌شود.

همچنین باید اشاره شود که برای حمل هوایی مرسولات خدمات مختلفی ارائه می‌­شود که برخی از آن‌­ها شامل ارسال کالاها به همراه مسافر است که در نتیجه هزینه حمل و نقل کاهش می‌­یابد.

لیکن در هر صورت حمل و نقل هوایی، گران‌­ترین نوع از روش‌­های حمل و نقل بین‌المللی کالا و مرسولات است.

ممنوعیت­‌های قانونی در حمل مرسولات

حمل و نقل هوایی بین‌­المللی کالا و مرسولات نیز از تعدادی قانون ملی و نیز قوانین و کنوانسیون‌­های بین‌­المللی تبعیت می‌­کند.

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، مهم­‌ترین نکته در خصوص این مقررات را باید در ممنوعیت‌­های انتقال کالا و مرسولات و طبقه‌­بندی مرسولات به مجاز، مشروط و خطرناک جستجو کرد.

ممنوعیت­‌های قانونی در حمل مرسولات

حال جالب است که بدانید که ممنوعیت­‌ها و محدودیت‌­ها در انتقال کالا و مرسولات، در روش حمل و نقل هوایی، از دیگر روش‌­های حمل و نقل شدیدتر است.

در واقع بسیاری از کالاها هستند که انتقال هوایی آن‌­ها می‌­تواند سلامت پرواز را به خطر انداخته یا عملکرد هواپیما را مخدوش نماید، حال آن که این مواد و مرسولات، تاثیر مشابهی بر دیگر وسایل نقلیه به جای نمی‌­گذارند.

در نتیجه حمل و نقل هوایی، با وجود آن که با سرعت بیشتری صورت می‌­پذیرد و حتی اگر هزینه گران‌­تر آن را پذیرفته باشیم هم ممکن است که به دلیل موانع قانونی، به عنوان یک گزینه در اختیار ما قرار نداشته باشد.

روش حمل و نقل ایمن مرسولات

در روش حمل و نقل هوایی، به لطف ساخت و توسعه هواپیماهای جدید و نیز افزایش امنیت پروازها، در حال حاضر با حمل ایمن و سلامت مرسولات مواجه هستیم، به نحوی که مخاطرات انسانی تقریبا مهار شده‌­اند و مخاطرات طبیعی نیز تقریبا قابل پیش‌­بینی و قابل پیشگیری هستند.

روش حمل و نقل ایمن

به همین سبب نیز باید روش حمل و نقل هوایی را به عنوان یک روش حمل ایمن بشناسیم که به ما امکان ارسال مرسولات را در کوتاه‌­ترین زمان ممکن و به صورت ایمن اعطا می‌­کند. البته که این امر مشروط است به اینکه

  • اولا مرسوله ما جز ممنوعیت‌­های حمل هوایی نباشد
  • و ثانیا هزینه حمل و نقل هوایی را پذیرفته و بپردازیم.

با توجه به آنچه که در این بخش ارائه شد به دست می‌­آید که روش حمل و نقل هوایی یکی از گزینه‌­هایی است که ممکن است در اختیار ما قرار داشته باشد که با مزایا چالش‌­های خاص خود همراه است و در صورت انتخاب آن، هزینه نهایی حمل و نقل کالا و مرسوله ما، دستخوش تغییر خواهد شد.

نوع مرسوله هزینه حمل و نقل بین‌­المللی را از منظرهای چندگانه تعیین می­‌کند

منظور از ماهیت کالا و مرسوله نوع کالایی است که قصد انتقال آن را داریم.

در واقع زمانی که درخواست خدمات حمل و نقل بین‌­المللی را به هر یک از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات حمل و نقل ارائه نماییم، اولین سوالی که از ما پرسیده می‌­شود، آن است که مرسوله ما چیست؟

نوع مرسوله هزینه حمل و نقل بین‌­المللی را از منظرهای چندگانه تعیین می­‌کند

نوع و ماهیت مرسوله نه تنها روش‌­های حمل و نقل ممکن را از روش‌­های حمل و نقلی که با توجه به مرسوله ما امکان استفاده ندارد مجزا می‌­سازد بلکه، نوع وسیله نقلیه و ویژگی­‌های دیگری را نیز تعیین تکلیف می‌­نماید.

برای مثال چنانچه مرسوله از نوع مایعات باشد، طبیعتا انتقال آن‌­ها تنها با وسایل نقلیه مخزن‌­دار ممکن خواهد بود، حال از بین انواع وسیله نقلیه مخزن‌­دار، باید با توجه به ماهیت و نوع مایعی که قصد انتقال آن را داریم، موارد ممکن را جداسازی نموده و سپس با احتساب دیگر عوامل موثر، روش حمل خود را انتخاب نماییم.

ماهیت کالا علاوه بر روش حمل و نقل و نوع وسیله نقلیه، به خدماتی که باید ارائه شود نیز تاثیر گذار است.

برای مثال خدمات بسته‌­بندی تنها برای مرسولاتی که قابلیت بسته‌­بندی داشته باشند قابل ارائه است، یا بارگیری و تخلیه مایعات از بارگیری فله‌­ای متفاوت است.

تمامی این موارد که بر هزینه نهایی انتقال ما تاثیرگذار است، متاثر از ماهیت و نوع مرسوله است و در نتیجه طبیعی است که اولین سوالی که از ما پرسیده شود، به ماهیت مرسوله ما باز‌گردد.

ماهیت کالا همچنین قوانین ملی و بین‌­المللی حاکم بر آن را نیز تعیین تکلیف می‌­نماید.

برای مثال انواع کالاهای خطرناک که به 9 گروه مختلف تقسیم می‌­شوند، هر کدام مقررات خاص خود را از حیث بسته‌­بندی، نحوه بارگیری، محل نگه‌داشت، نحوه حمل و نقش، تشریفات تخلیه به همراه دارد که همه این موارد ممکن است بخشی از خدمات شرکت حمل و نقل را تشکیل دهد و در نتیجه طبیعی است که بر هزینه خدمات نیز موثر واقع شود.

یا حتی در بحث قوانین ملی و به ویژه در ترخیص مرسولات از گمرکات مبدا و مقصد، نوع و ماهیت کالا است که تشریفات ضروری جهت ترخیص و نیز هزینه­‌های واردات و صادرات آن را تعیین تکلیف می‌­نماید، در نتیجه چنانچه این خدمات جز مواردی باشد که شرکت ارائه‌دهنده خدمات حمل و نقل بر عهده گرفته است، هزینه آن نیز بر تعرفه نهایی افزوده خواهد شد.

در نتیجه و همان­طور که پیش از این اشاره کردیم، انتخاب بین روش حمل و نقل دریایی یا هوایی، که شدیدا بر هزینه انتقال موثر است، با توجه به ماهیت کالای در حال ارسال صورت می‌­پذیرد، به نحوی که ممکن است کالا امکان انتقال به هر دو روش را داشته باشد و یا تنها در یک گروه بگنجد.

برای مثال در حمل و نقل مواد غذایی فاسد شدنی که باید انتقال آن‌­ها در کمتر از یک روز انجام شود، طبیعی است که باید روش حمل هوایی را انتخاب کرد، حال آن که در انتقال کالاهای خطرناک، روش حمل دریایی است که میسر است.

هر کدام از این روش‌­ها نیز تعرفه حمل و نقل متفاوتی دارند که پس از تعیین اعلام می‌گردند.

در نهایت باید اشاره کنیم که ماهیت کالا ممکن است آن را برای انتقال مجاز، مشروط یا ممنوع سازد، شرکت حمل و نقل و کارشناسانی که در مسیر حمل و نقل باید اظهار نظر نمایند، در این پروسه حقوق، وظایف و مسئولیت‌­هایی دارند، به همین سبب نیز پس از آن که ماهیت کالا توسط شما اعلام شد، اصولا بازرسی و کارشناسی توسط اشخاص معتمد انجام خواهد شد.

اما در نهایت ممکن است با توجه به توافقات فی‌­مابین، مالک مرسوله یا فرستنده آن نیز در مقابل شرکت ارائه دهنده خدمات حمل و نقل و یا حتی متصدی حمل و نقل، مسئول شناخته شود.

ارتباط وزن حجمی مرسوله و نوع قرارداد حمل و نقل و هزینه انتقال آن

ویژگی‌­های فیزیک مرسوله شامل وزن و حجم مرسوله است. در اینجا باید اشاره کنیم که از ویژگی­‌های فیزیکی کالا و مرسوله چندین بند فرعی به دست می‌­آید که هر کدام را جداگانه بررسی خواهیم کرد.

ارتباط وزن حجمی مرسوله و نوع قرارداد حمل و نقل و هزینه انتقال آن

اما در نظر داشته باشید که ویژگی‌­های فیزیکی مرسوله می‌­تواند در قدم اول نوع و روش حمل و نقل را تعیین کند، در قدم دوم، نوع وسیله نقلیه را تعیین تکلیف کند و در نهایت، حجمی از وسیله نقلیه را که به خود اختصاص داده است را اعلام نماید.

دو مورد اول، یعنی انتخاب روش حمل و نقل و وسیله نقلیه مورد استفاده از وزن و حجم مرسوله تاثیر می‌­پذیرد، حال آن که مورد آخر یعنی میزانی از گنجایش وسیله نقلیه که در اختیار گرفته‌­ایم، از وزن حجمی نهایی کالا و مرسوله تبعیت می‌­کند.

عامل وزن و حجم مرسوله در تعیین هزینه نهایی حمل و نقل

هر نوعی از روش‌­های حمل و نقل، قابلیت انتقال مرسولات تا اندازه و وزن مشخصی را دارا هستند. در واقع نمی‌­توان انتظار داشت که سازه­‌های عظیم را در هواپیما بارگیری کنیم یا آن که کامیون­‌ها بتوانند بیش از یک وزنی را منتقل سازند.

عامل وزن و حجم مرسوله در تعیین هزینه نهایی حمل و نقل

در واقع وسایل نقلیه، در هر یک از انواع روش‌­های حمل و نقل، یک حداکثری از وزن و حجم گنجایش دارند که حداکثر مرسوله قابل انتقال توسط آن‌­ها را اعلام می‌­کند.

البته در حال حاضر ساخت وسایل نقلیه جدید، ظرفیت انواع هواپیماها و وسایل نقلیه زمینی و ریلی را افزایش داده است، لیکن همچنان محدودیت‌­های قابل توجهی برای آن‌­ها وجود دارد.

حال آن که در روش حمل و نقل دریایی، انواع کشتی­‌ها از سبک یا غول پیکر ساخته شده و مورد بهره­ب‌رداری قرار دارند که تا بیش از 400 هزار تن گنجایش آن‌­ها است.

همانطور که اشاره شد، ظرفیت وسایل نقلیه، از هر دو عامل حجم و وزن تاثیر می‌­پذیرد.

یعنی ممکن است که وسیله نقلیه گنجایش حجمی مرسوله را نداشته باشد به نحوی که با توجه به ابعاد مرسوله، نتوانیم آن را بر روی یک نوعی از وسیله نقلیه بارگیری کرده و مستقر نماییم، یا ممکن است که ابعاد مرسوله قابلیت گنجایش بر روی وسیله نقلیه را داشته باشد، لیکن وزن آن به میزانی باشد که وسیله نقلیه کشش و قدرت حمل آن را نداشته باشد.

همچنین باید اشاره کنیم که اصولا انتقال مرسولات یک تاجر یا فرستنده، در یک وسیله نقلیه و تنها در یک سفر، مقرون به صرفه‌­تر بوده و به همین سبب گزینه مناسب و مورد توجه آن است که وسیله نقلیه‌­ای انتخاب شود که مجموع مرسوله را در یک سفر بتواند انتقال دهد.

هواپیماها از این نظر بیشترین محدودیت را دارا هستند. زیرا از یک سو، هواپیما یک وسیله نقلیه‌ای است که از همه طرف‌­ها محصول است، به همین سبب تنها راه انتقال با آن، این گونه خواهد بود که مرسوله را داخل هواپیما جای داده و سپس هواپیما به پرواز درآید.

در نتیجه مرسوله‌­ای که با هواپیما جابه‌­جا می‌شود، ضرورتا باید در ابعادی باشد که در داخل هواپیما بگنجد.

حال آن که کشتی‌­ها و نیز بسیاری از وسایل نقلیه زمینی، از همه طرف‌­ها محصول نیستند و در نتیجه مرسوله می‌­تواند ارتفاع مختلف و بیشتری داشته باشد.

از سوی دیگر گنجایش وزنی هواپیما نیز محدودتر از انواع کشتی‌­ها است. در نظر داشته باشیم که هواپیما باید بتواند بر قدرت رانش زمین غلبه کرده و مرسوله را از سطح زمین فاصله دهد. در نتیجه علاوه بر قدرت منتج از سوخت هواپیما، از عوامل دیگری همچون وزن مرسوله نیز تاثیر می‌­پذیرد.

طبیعتا هر چه وزن و حجم مرسوله بیشتر باشد، فضای بیشتری از وسیله نقلیه را اشغال کرده است و ظرفیتی که به مرسوله ما اختصاص داده شده است، افزایش می‌­یابد که در نتیجه هزینه حمل و نقل آن نیز افزایش خواهد یافت.

حال چنانچه حجم و وزن مرسوله ما به قدری باشد که نوع کشتی از نظر ظرفیت تغییر دهد، نه تنها نوع قرارداد حمل و نقلی که باید منعقد نماییم دستخوش تغییر می‌­شود، بلکه تعرفه‌­ای که به هزینه حمل و نقل باز می‌­گردد نیز متفاوت خواهد بود.

برای مثال انواع کشتی‌­ها که از نظر حجمی با هم متفاوت هستند و در نتیجه انتخاب هر کدام از آن­‌ها به عنوان وسیله حمل و نقل مورد نظر می‌­تواند تعرفه متفاوتی به همراه داشته باشد، به شرح ذیل است:

کشتی‌­های با سایز کوچک (Small Size)

اولین کشتی‌­ها از نظر حجمی که در واقع کمترین حد گنجایش را دارا بوده و به عنوان کشتی­‌های کوچک شناخته می‌­شوند، به کشتی‌­هایی گفته می‌­شود که تا حداکثر 10 هزار تن را در یک سفر دریایی حمل نماید.

کشتی‌­های با سایز کوچک (Small Size)

این کشتی‌­ها اتفاقا برای حمل انواع مرسولات کانتینری یا فله­‌ای مناسب بوده و با توجه به اینکه در آب‌­های کم عمق می‌­توانند حرکت کنند و نیز در بنادر کم عمق می‌­توانند پهلو بگیرند، از نظر نداشتن هزینه­‌های مازاد، انتخاب مقرون به صرفه‌­ای هستند.

کشتی با سایز متوسط (Handy size) و کشتی‌های (Handy Max‌)

کشتی‌­های با سایز متوسط به انواع کشتی‌­هایی گفته می‌­شود که تا حداکثر 35 هزار تن را در یک بار حمل و نقل گنجایش جابه‌­جایی داشته باشند.

کشتی با سایز متوسط (Handy size) و کشتی‌های (Handy Max‌)

این کشتی‌­ها به دلیل گنجایش بیشتر اما در عین حال قابلیت پهلوگیری در بنادر کم عمق، یکی از پرکاربردترین کشتی‌­ها در حمل و نقل دریایی هستند.

البته کشتی‌­های هندی مکس نیز به عنوان کشتی متوسط شناخته می‌­شوند لیکن تا 50 هزار تن حجم و گنجایش دارند.

کشتی‌­های بزرگ (Supramax)

کشتی‌­های بزرگ که حداکثر تا 60 هزار تن ظرفیت دارند، برای پهلوگیری و حمل و نقل در کلیه آب‌­ها مناسب نبوده و در نتیجه یک انتخاب مشروط به حساب می‌­آیند.

کشتی‌­های بزرگ (Supramax)

با این حال این کشتی‌­ها نیز گنجایش معمولی داشته و در نتیجه به عنوان یکی از انتخاب‌­های اولیه شرکت‌­های حمل و نقل به حساب می‌­آیند.

کشتی‌­های غول پیکر

کشتی‌­های غول پیکر گروهی از کشتی‌­ها هستند که تا 400 هزار تن ظرفیت دارند.

کشتی‌­های غول پیکر

این کشتی‌­ها نه تنها یک انتخاب معمول برای حمل و نقل دریایی نیستند بلکه حتی ساخت و استفاده از آن‌­ها نیز کاملا غیرمعمول و سفارشی انجام می‌­شود به نحوی که تنها برخی از شرکت‌­های چند ملیتی نفتی از این نوع کشتی‌­ها استفاده می‌­نمایند.

آنچه که از انواع کشتی‌­ها با توجه به سایز آن‌­ها دیدیم، بر تعرفه خدمات حمل و نقل موثر واقع می‌­شود. حال چنانچه امکان انتخاب بین چند گزینه را داشته باشید، با توجه به وزن و حجم مرسوله خود، باید کشتی را انتخاب کنید که مقرون به صرفه تر باشد.

عامل وزن حجمی مرسوله در تعیین قرارداد حمل و تعرفه آن

وزن و حجم مرسوله تنها بر انتخاب روش حمل و نقل و نوع وسیله نقلیه موثر نیست بلکه بر نوع قراردادی که باید منعقد نمایید نیز تاثیر مستقیم دارد.

توضیح آن که زمانی که مرسوله خود را جهت حمل معرفی می‌­نمایید، علاوه بر ویژگی­‌های ماهیتی و نوع مرسوله، ویژگی‌­های شکلی آن شامل وزن و حجم بار و کالا نیز از شما پرسیده می‌­شود.

عامل وزن حجمی مرسوله در تعیین قرارداد حمل و تعرفه آن

اهمیت ابعاد و وزن کالا از بابت تعیین وزن حجمی مرسوله است. در واقع آنچه که در تعیین هزینه حمل و نقل و نوع قرارداد حمل و نقل شما از حیث ظرفیت وسیله نقلیه تاثیر خواهد گذاشت، وزن حجمی مرسوله است.

وزن حجمی که متفاوت است از وزن حقیقی بار و مرسوله، نسبتی است از ابعاد مرسوله بر وزن آن. در واقع در وزن حجمی، نه تنها وزن مرسوله مهم است، بلکه ابعاد آن شامل طول، عرض و ارتفاع نیز موثر است.

البته باید اشاره شود که برای تعیین نوع قرارداد و نیز تعرفه هزینه، هر دو وزن حجمی و وزن واقعی مرسوله محاسبه می‌­شود و هر کدام که بیشتر باشد ملاک عمل قرار می‌­گیرد.

به عبارت ساده‌­تر، وزن حجمی مرسوله در تعرفه حمل و نقل آن تاثیر مستقیم داشته و یک ضریب موثر است، با این حال بر نوع قراردادی که باید منعقد نمایید نیز موثر است.

در واقع با توجه به اینکه چند درصد از ظرفیت وسیله نقلیه به مرسوله شما اختصاص داده شده باشد، انواع قراردادهای حمل و نقل را داریم که در ادامه معرفی می‌­کنیم.

روش حمل خرده بار

حمل خرده بار شامل حالتی است که تمام ظرفیت یک کانتینر به مرسوله شما اختصاص داده نشده باشد.

در واقع چنانچه وزن حجمی یا وزن واقعی مرسوله شما، هر کدام که بیشتر باشد، از ظرفیت یک کانتینر کامل کمتر باشد، ضروری است که شما قرارداد از نوع خرده بار منعقد نمایید.

روش حمل خرده بار

در  واقع در روش حمل خرده بار، ظرفیت یک کانتینر بین مرسولات متعدد تقسیم می‌­شود که برای هر کانتینر یک بارنامه مجزا صادر می‌­شود و در نتیجه یک کانتینر چندین بارنامه دارد.

هزینه‌­ای که از شما در این روش اخذ می‌­گردد، هزینه­ نسبتی از کانتینر است که به مرسوله شما اختصاص داده شده است و در واقع نیازی نیست که شما هزینه کل کانتینر را بپردازید.

در نتیجه روش حمل خرده بار برای انتقال مرسولات کوچک و متوسط مناسب هستند و در نتیجه مورد استفاده برای مصارف خانگی یا محموله­‌های کوچک همچون خریدهای بین‌­المللی قرار می‌­گیرند.

همچنین باید اشاره شود که انواع کانتینرها از نظر ظرفیتی شامل 20 فوتی و 40 فوتی هستند که انتخاب هر کدام از این موارد نیز با توجه به مرسوله‌­ای که قصد انتقال آن را دارید باید صورت پذیرفته باشد.

اما در هر حال در روش حمل خرده باشد، تمام ظرفیت یک کانتینر به شما اختصاص داده نمی‌­شود و تنها هزینه بخشی از آن از شما اخذ می‌­گردد.

روش حمل فول بار

روش حمل فول بار، برخلاف حمل خرده بار، به حالتی گفته می‌­شود که تمام ظرفیت مجاز یک کانتینر، به محموله شما اختصاص داده شده باشد.

در این حالت ممکن است که مرسوله شما حقیقتا از نظر وزن حجمی و یا وزن واقعی نیاز به ظرفیت کامل یک کانتینر داشت باشد و یا آن که شما شخصا تمایل داشته باشید که یک کانتینر کامل را به خود اختصاص دهید.

روش حمل فول بار

در هر صورت در این روش نیز می‌­توان از انواع کانتینرهای 20 فوتی و 40 فوتی استفاده کرد و کل هزینه آن کانتینر از شما اخذ می‌­گردد و نیز باید توجه داشت که تنها یک بارنامه برای کل کانتینر صادر می‌­شود.

روش حمل چارترینگ

نوع دیگری از قرارداد که با توجه به حجم و وزن مرسوله شما منعقد می‌­شود که هزینه نهایی حمل و نقل را نیز تعیین تکلیف می‌­نماید، به روش حمل چارترینگ شناخته می‌شود.

در روش حمل چارترینگ، شما فضای یک کشتی کامل را به اجاره خود در می‌­آورید و در نتیجه باید هزینه کل کشتی را بپردازید.

روش حمل چارترینگ

همچنین باید اشاره شود که روش چارترینگ کشتی، ممکن است برای یک سفر واحد منعقد شده باشد یا ممکن است برای مدت زمان خاصی باشد و یا آن که به روش چارترینگ بدون خدمه تنظیم شده باشد.

در هر کدام از این حالت­‌ها، تعهدات و هزینه­‌هایی که به عهده هر یک از مالک کشتی، چارتر کننده و یا فرستنده کالا و نیز شرکت حمل و نقل و فرستنده کالا قرار می‌­گیرد و در نتیجه هزینه‌­ای که فرستنده یا مالک کالا باید بپردازد، متفاوت خواهد بود.

ضریب تعرفه حمل در مسافت بین مبدا و مقصد

عواملی که تاکنون بررسی شد، به نوع محموله، ویژگی‌­های محموله، روش حمل و نقل منتخب و نیز وسیله نقلیه انتخابی باز‌می‌­گشت.

هر کدام از عوامل بررسی شده از اهمیت خاص خود برخوردار بوده و بر هزینه نهایی حمل و نقل تاثیر مستقیم می‌­گذارند. لیکن نباید تصور شود که تنها عوامل موثر از محموله منتج می­‌شوند.

ضریب تعرفه حمل در مسافت بین مبدا و مقصد

در واقع یکی از اصلی‌­ترین عناصری که هزینه نهایی حمل و نقل را تعیین تکلیف می­‌نمایند، کشورهای مبدا و مقصد هستند.

توضیح آن که کشور مبدا شامل محلی است که بارگیری در آن انجام شده و در نتیجه سفر دریایی محموله در آن نقطه شروع می‌­شود. کشور مقصد نیز شامل محلی است که تعهدات متصدی حمل و نقل در آن نقطه خاتمه یافته و تخلیه نهایی مرسوله در آنجا انجام می‌­گیرد.

حال نه تنها کشورهای مبدا و مقصد حائز اهمیت هستند، بلکه مسیری که انتخاب شده است و احتمالا کشورهای واسطه، حمل مستقیم یا غیر مستقیم تماما از عواملی هستند که مسافت نهایی حمل مرسوله را تعیین نموده و در نتیجه هزینه نهایی حمل و نقل را نیز متاثر می‌­نمایند.

توضیح آن که در حمل مستقیم کالا و مرسوله، تخلیه و بارگیری مجددی وجود نداشته و محموله پس از بارگیری در نقطه مبدا و آغاز سفر خود، تا مقصد منتقل می­‌شود و در نهایت در نقطه مقصد تخلیه می­‌شود.

حال آن که در حمل و نقل غیرمستقیم، مرسوله پس از بارگیری در نقطه مبدا، حداقل یک مرتبه در یک کشور واسطه از وسیله نقلیه اولی تخلیه و بر وسیله نقلیه ثانویه بارگیری مجدد می­‌شود و ادامه سفر با وسیله نقلیه ثانویه خواهد بود.

طبیعتا در حمل و نقل غیرمستقیم، از یک طرف با هزینه مازاد برای تخلیه و بارگیری مواجه هستیم و از سوی دیگر، مسافت نهایی که محموله ما طی کرده است دستخوش تغییر می­‌شود، که کلیه این موارد بر هزینه نهایی حمل و نقل نیز موثر هستند.

نکته دیگری که باید اشاره کنیم، مسیری است که برای حمل مرسوله انتخاب می‌­شود.

توضیح آن که فاصله بین کشور مبدا و مقصد، با توجه به اینکه از چه روش حمل و نقل و چه مسیر حرکتی استفاده شود، ممکن است دستخوش تغییرات قابل توجهی شود.

در هر حال مسافت بین نقطه مبدا و نقطه مقصد، با توجه به فاصله حقیقی بین دو کشور، مسیر انتخابی و مستقیم یا غیرمستقیم بودن سفر محاسبه می‌­شود و تعرفه حمل و نقل در مسافتی که مرسوله باید طی نماید ضرب شده و یکی از عوامل موثر در تعیین هزینه نهایی حمل و نقل را ایجاد می‌­نماید.

افزودن هزینه خدمات جانبی به هزینه نهایی حمل و نقل

اولین تعهد و وظیفه شرکت حمل و نقل، انتقال مرسوله از نقطه مبدا تا نقطه مقصد، به روش حمل و نقل منتخب فرستنده، با وسیله نقلیه مورد توافق و مسیر حرکتی پذیرفته شده طرفین است.

در نتیجه هزینه حمل و نقلی که در ابتدا محاسبه و اعلام می‌­گردد، تنها شامل حمل مرسوله از نقطه مبدا تا مقصد است و این تعهد اولیه و اصلی متصدی حمل و نقل است.

افزودن هزینه خدمات جانبی به هزینه نهایی حمل و نقل

لیکن متصدی حمل و نقل و شرکت خدماتی می‌­تواند و ممکن است که انواع خدمات جانبی را ارائه نموده باشد که طبیعتا برای هر کدام هزینه مازاد دریافت خواهد کرد.

این خدمات شامل کلیه اقداماتی است که تا پیش از شروع سفر باید برای مرسوله انجام شده باشد و نیز پس از خاتمه سفر جهت تحویل مرسوله به گیرنده باید صورت گیرد.

برای مثال خدمات درب به درب یکی از انواع خدمات نوینی است که شرکت­‌های حمل و نقل ارائه می‌­نمایند و در نتیجه آن، مرسوله در نقطه مورد نظر مشتری از نامبرده تحویل گرفته می‌­شود، تا نقطه نهایی حمل شده و به گیرنده در مقصد منتخب تحویل می‌­گردد.

در خدمات درب به درب، کلیه اقداماتی که پیش از آغاز سفر و تا تحویل نهایی باید صورت گیرد به عهده شرکت متصدی حمل و نقل است و در نتیجه بیشترین هزینه و تعرفه نیز در این حالت از مشتری دریافت می‌­شود.

یا در مثالی دیگر می‌­توان به اهمیت بسته­‌بندی مناسب و استاندارد مرسوله اشاره کرد.

بسته­‌بندی مرسولات که باید با توجه به ماهیت آن، شکل و اندازه مرسوله، روش حمل و نقل، مسیر حرکتی و دیگر موارد انجام شود و به نحوی باشد که سلامت و کیفیت مرسوله را کلیه مراحل بارگیری، حمل و تخلیه تامین نماید، اقدامی که فرستنده می‌تواند راسا بر عهده بگیرد و یا از خدمات شرکت حمل و نقل استفاده نماید که در حالت دوم باید هزینه آن را بپردازد.

همچنین خدمات ترخیص از گمرکات مبدا و مقصد، که برای خروج کالا از کشور و ورود آن به کشور مقصد ضروری است، خدماتی است که توسط شرکت حمل و نقل، خود شخص فرستنده یا گیرنده یا ثالث می‌­تواند انجام شود و در صورتی که از خدمات شرکت حمل و نقل استفاده شود، باید هزینه آن نیز پرداخت گردد.

در نهایت آن که بیمه کردن مرسوله به نحوی که سلامت و امنیت مرسوله و نیز تحویل به موقع آن توسط شرکت بیمه‌­گر تضمین گردد، در حمل و نقل­‌های بین‌­المللی کالا و مرسولات و به ویژه برای تجار و بازرگانان از اهمیت به سزایی برخوردار است.

همچنین طبیعی است که خدمات بیمه مشمول هزینه مازادی هستند که شرکت بیمه­‌گر از شما مطالبه خواهد نمود. حال چنانچه تامین بیمه مرسوله را از شرکت حمل و نقل خواسته باشید، باید هزینه خدمات بیمه را نیز بر هزینه نهایی حمل و نقل کالا افزوده و از عهده پرداخت آن برآیید.

تغییر تعرفه خدمات با احتساب زمان ثبت سفارش

تمام مواردی که تاکنون بیان شد، از یک عامل موثر ثانویه‌­ای تاثیر می‌­پذیرند که عبارت است از زمان ثبت سفارش. در واقع تعرفه خدمات که به کلیه موارد یاد شده در بندهای پیشین باز‌می‌­گردد، از سالی به سال دیگر و حتی از ماهی به ماه دیگر دستخوش تغییر می‌­شود.

تغییر تعرفه خدمات با احتساب زمان ثبت سفارش

همچنین در شرایط فعلی که نرخ ارز نوسانات قابل توجهی دارد، چنانچه از خدماتی استفاده شود که ایرانی نباشد، برای مثال از کشتی خارجی استفاده شود یا بیمه­‌نامه خارجی تهیه شود، طبیعی است که تغییرات نرخ ارز به تغییر در هزینه نهایی حمل و نقل بیانجامد.

در پرداخت هزینه گمرکات در کشور خارجی که این کاملا همواره وجود دارد به نحوی که نه تنها تغییرات هزینه گمرک در آن کشور هزینه­ نهایی واردات یا صادرات با آن کشور را دستخوش تغییر می‌­نماید، بلکه معادل ریالی آن نیز تغییر خواهد کرد.

البته علاوه بر نوسانات نرخ ارز، تعرفه خدماتی که ارائه می‌­شود که از وزن مرسوله، حجم مرسوله، نوع مرسوله، روش حمل و نقل و ارسال مرسوله، نوع وسیله نقلیه منتخب، کشور مبدا و مقصد و مسیر حرکت و انتقال مرسوله تاثیر گرفته و در آن‌­ها ضرب می‌­گردد، در دوره­‌های زمانی مختلف تغییر می‌­کند که با توجه به سیاست‌­های شرکت خدماتی و نیز وضعیت بازار می‌­تواند افزایش یا کاهش داشته باشد.

در نهایت آن که، کلیه مطالبی که تاکنون گفته شد، با نرخی سنجیده می‌­شود که در زمان ثبت سفارش شما حاکم باشد و در نتیجه زمان ثبت سفارش، از مهم‌­ترین نکات و موثرترین عوامل است که لزوم استعلام گرفتن در هر مورد را به همراه می‌­آورد.